Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Cik veca ir ķīniete He?

Cik veca ir ķīniete He?
He Keksina
Foto:daylife.com

Ķīnas olimpiskās vingrotāju komandas dalībniece He Keksina, iespējams, tikai deviņus mēnešus pirms Pekinas spēlēm uzvarējusi kādās sacensībās, būdama 13 gadus veca. Olimpiskajās sacensībās var piedalīties tikai vismaz 16 gadus vecas sportistes.

"Associated Press" atklājums balstās uz Ķīnas valdības ziņu aģentūras "Xinhua" publicēto informāciju pirms deviņiem mēnešiem. Kādā rakstā par ķīniešu vietējo sacensību uzvarētājiem teikts, ka viņa bijusi viena no "desmit lielākajām zvaigznēm" šajās sacīkstēs, turpat teikts, ka viņai ir 13 gadu... Kā zināms, lai varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs, olimpiskajā gadā vingrotājiem jāsasniedz vismaz 16 gadu vecums. Pieteikumā norādīts, ka He dzimusi 1992.gada 1.janvārī.

"AP" informāciju atklājusi trešdienas rītā un saglabājusi kopiju. Jau tajā pašā pēcpusdienā raksts pazudis, bet redaktori notikušo nekomentē.

Ja informācija atbilst patiesībai, He nemaz nebija tiesību atrasties Ķīnas vingrotāju komandā, kas finālā pārspēja ASV, izcīnot pirmo komandu zeltu vingrošanā sievietēm.

Ķīnas amatpersonas noliedz šo informāciju, sakot, ka visas dalībnieces sasniegušas nepieciešamo vecumu. Pati He reportiem sacīja:"Mans īstais vecums ir 16 gadu, es nepievēršu uzmanību tam, ko citi runā." Arī Ķīnas vingrošanas federācija noliedz jebkādas spekulācijas par He vecumu.

Tostarp atklātībā parādījies vēl viens raksts: laikraksts "China Daily", kas ir oficiālais Ķīnas valdības izdevums angļu valodā, savā 23.maija numurā apgalvo, ka He ir 14 gadus veca. Vēlāk šis skaitlis labots uz 16.

Izmantotie resursi:
slam.canoe.ca