Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Samoilovs iekļūst 1/8 finālā!

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Samoilovs iekļūst 1/8 finālā!
Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Reuters

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs Pekinas olimpisko spēļu pēdējā B apakšgrupas pēdējā spēlē ar 2:1 apspēlējuši Šveices duetu Patriku Hoišeru un Sašu Heijeru, izcīnot vietu turnīra 1/8 finālā.

Spēles starp latviešiem un šveiciešiem likme bija loti liela. Uzvaras gadījumā Pļaviņš un Samoilovs nodrošinātu 1. vietu B apakšgrupā un vietu turnīra 1/8 finālā, bet zaudējuma gadījumā Pekinas olimpiskās spēles latviešiem būtu beigušās.

Pekinā pulkstenis rādīja sešus vakarā, gaisa temperatūra 29 grādi pēc celsija skalas, kā šveicieši Patriks Hoišers / Saša Heijers tā latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs tika aicināti laukumā un spēle varēja sākties.

Mūsējie seta sākumā bija izvēlējušies servēt pa Heijeru, bet šveicieši pa Pļaviņu. Spēli veiksmīgāka iesāk šveicieši un ieguva četru punktu vadību (8:4, 9:5). Šajā brīdi mūsu duets pat nedomāja padoties un seta vidusdaļā spēj panākt lūzumu! Ar veiksmīgu Aleksandra Samoilova darbību blokā un gudru Mārtiņa Pļaviņa spēli uzbrukumā latvieši spēja panākt lūzumu (no 6:10 uz 13:10) un uzvarēt pirmo setu ar 21:17!

Otrais sets izvērtās ļoti sīvs un tā galotnē diemžēl latviešiem nācās atzīt pretinieku pārākumu ar 21:23.

Trešajā izšķirošajā setā pēc Pļaviņa veiksmīgas (netveramas) serves un Samoilova bloka mūsējie jau izvirzījās vadībā – 7:5 un pārtraukumu bija spiesti ņemt šveicieši. Pēc tā Hoijers / Heišers guva četrus punktus pēc kārtas un rezultāts kļuva jau 9:7 par labu viņiem. Šajā brīdī pārtraukumu spiesti ņemt arī latvieši. Tas nāca par labu mūsējiem, viņi izlīdzināja rezultātu 9:9 un viss izšķirās seta galotnē. Tajā nedaudz aukstasinīgāki bija mūsējie un izcīnīja uzvaru trešajā setā ar 15:13 un visā spēlē ar 2:1.

Līdz ar to mūsu duets B apakšgrupas noslēgumā ieņēma pirmo vietu un nodrošināja vietu sacensību 1/8 finālā. Pretiniekus nākamajā spēlē mūsējie uzzinās rīt!

B apakšgrupas noslēguma tabula

VietaPārisSpēlesBilanceSeti
1. Pļaviņš / Samoilovs 3 2-1 (4:3)
2. Dalhauzers / Rodžerss 3 2-1 (4:2)
3. Hoišers / Heijers 3 1-2 (3:4)
4. Baračetti / Konde 3 1-2 (2:4)