Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Šis ir izcils rezultāts"

Pļaviņš: "Šis ir izcils rezultāts"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Reuters

Pēc izcīnītās pirmās vietas savā grupā Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš atzina, ka šīsdienas uzvara prasīja milzīgus fiziskos un morālos spēkus, tomēr tagad gandarījums ir jo lielāks - garantēta jau vismaz devītā vieta olimpiskajās spēlēs! Un turnīrs nav beidzies.

"Servējām uz viņu pirmo numuru. Mēģinājām paņemt visu ar bloku. Pirmajā setā sanāca, otrajā jau viņi sāka spēlēt akurātāk un augstāk. Arī paši nomierinājāmies - ātri iestājās besis. Trešais sets? Mēs par to nedomājām. Šogad jau ar to viss ir daudzmaz kārtībā, un, ja par to neatgādina, nevajadzētu būt problēmām. Saprotams, ka tāda līmeņa spēlē trešajā setā priekšrocības ir viņiem, tomēr lielāka pieredze. Bet nu, kā mums teica Ainārs Kovals - olimpiādē visādi brīnumi notiek! Un to viņam bija teicis Mārtiņš Rubenis, kad bija dabūjis trešo vietu," par šīsdienas taktiku un vēl nesen aktuālo problēmu neveiksmīgi aizvadīt mača trešo setu, izteicās Mārtiņš Pļaviņš. Šāds trilleris sagādāja ekstāzi faniem, taču... "Bet ko maksā mūsu nervi! Varu saderēt, ka treneris joprojām vēl malā trīc!"

Savukārt Samoilovs atzina, ka atdevis visus spēkus, un uzvara izcīnīta tikai ar pamatīgām komandas kopējām pūlēm. "Tik slikti jutos... Nereāls bezspēks. Visu dienu bija stress - laikam jau tāpēc, ka sapratu, ka priekšā karjeras svarīgākā spēle. Tāda mandrāža pirms spēles man nekad nebija bijusi. Ļoti grūti bija saņemties spēlei, un līdz ar to tam aizgāja daudz spēka," pastāstīja Latvijas komandas kapteinis. "Sākumā spēks vēl bija, bet pēc tam... Labi, ka Mārtiņš ļoti daudz palīdzēja - ja būtu atkarīgs no manis, nezinu, vai varētu izturēt līdz galam. Un tad vēl lampas. Kā Mārtiņš uzceļ, tā acīs! Nekad neesmu spēlējis zālē, pieradis tikai pie saules. Nākamais - smiltis. Saša [Hoijers] netīrās ar dvieli - viņš visu laiku met smiltis uz rokām, un līdz ar to pēc katra uzbrukuma man pilnas acis ar smiltīm."

Tomēr, par spīti visiem šķēršļiem, rezultāts sasniegts - uzvara spēlē, pirmā vieta grupā un vismaz devītā vieta Pekinas spēlēs. "Devītā vieta olimpiādē ir izcils rezultāts. Mums bija doma, ka jātiek no grupas laukā kaut vai ar trešo numuru - tad jau būs lieliski. Ar otro spēli nepaveicās - tā iekrita no rīta. Bija jāceļas sešos no rīta - tas ir vienos naktī pēc Latvijas laika. Saša [Samoilovs] bez emocijām vispār neko nevar izdarīt. Šodien bija tādas emocijas, ka tagad nevar nostāvēt," stāstīja Pļaviņš, kam piebalsoja arī pats Aleksandrs. "Rokas trīc. Parakstot protokolu, paraksts aizgāja galīgi šķībi..."

Pļaviņš uzsvēra patīkamo, taču jau pamazām fiziski smago atbalstu no faniem. "Statistika - pie 300 vēstulēm no nepazīstamiem cilvēkiem. Kad salasās, liekas jau, ka baigi labi. Un tad no rīta ar aizpampušām acīm..." Tagad, kad nodrošināta vieta astotdaļfinālā, gan droši vien jārēķinās ar papildu uzmundrinājumiem. Astotdaļfināla spēle - sestdien pulksten 16.00 pēc Latvijas laika. "Ja spēle nebūs no rīta, bet vakarā, mums ir labas cerības parādīt labu spēli," pārliecināts Mārtiņš, kurš tobrīd vēl nezināja mača laiku.