Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Dūda: "Rīt būs vēl labāk"

Dūda: "Rīt būs vēl labāk"
Andrejs Dūda

Pēc sava pirmā starta Pekinas olimpiskajā peldbaseinā Andrejs Dūda bija apmierināts ar uzrādīto rezultātu un optimistiski noskaņots pirms rītdienas, kad paredzēta viņa iecienītākā distance. "Ceru uz personisko rekordu," atzina Dūda.

Dūdam sacensību programma bija labvēlīgāka nekā Romānam Miloslavskim - ieskrējiena distance vispirms, pēc tam - galvenais starts. Līdz ar to 200 metru kompleksajā peldējumā uzrādītajam rezultātam vismaz paša sportista acīs nav lielas nozīmes. "Ar rezultātu esmu diezgan apmierināts - nepavisam nav slikts. Es pat teiktu - ļoti labs. Mans mērķis Pekinā ir nopeldēt tuvu saviem labākajiem laikiem. Šodien 2:04:18 - tas ir aptuveni par pussekundi [0,65 - I.J.] sliktāk, nekā mans personiskais rekords, taču lieta tāda, ka kompleksu vispār netrenējos. Tā man skaitās kā bonusa distance. Līdz ar to viss kārtībā."

Olimpisko ceļazīmi Dūda izcīnīja gandrīz pēdējā brīdī, uzrādot labus rezultātus sacensībās ASV, līdz ar to laika sagatavoties nebija daudz - gan braucienam uz Ķīnu, gan startam šeit. "Laika sagatavoties, protams, bija maz - mazāk par mēnesi, taču, jā - visu paspēju. Nekāda vaina, esmu apmierināts. Domāju, ka šodien nostartēju un rīt [100 metru tauriņstilā] vēl nostartēšu daudz labāk, nekā pagājušajā olimpiādē. Aklimatizācija? Tādas nav - tur jau tā lieta! Mans ķermenis vēl ir šokā - vismaz tā saka dakteri. Pekinā ierados aizvakar, tagad ir trešā diena - esmu vēl svaigs. Saka, ka robeža esot piektā diena."

Dūda piekrīt, ka jebkurās sacensībās noder maznozīmīgs pirmais starts, kurā pierast pie baseina un gaisotnes, un nedomāt par sportiskiem rezultātiem. Tiesa, pašam šodien gājis pat negaidīti gludi. "Pats brīnos - šodien nekāda satraukuma nebija, kājas netrīcēja. Pašam jau visu laiku šķita, ka trīcēs - zinot pagājušo olimpisko spēļu pieredzi. Vispār pirmais starts parasti ir tas, ko izmanto, lai dabūtu sevi ārā no sistēmas. Tādā ziņā - prieks, ka kompleksais peldējums bija pirmais. Mana īstā distance, kuru peldēju arī Atēnās, būs rīt. Varēs labāk iepeldēt. Uz ko ceru? Uz savu labāko rezultātu. Izpildīt pašam savus mērķus - manuprāt, tas katram sportistam ir galvenais karjerā."