Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Baskins: "Negaidīju, ka Žeņa nolūzīs"

Baskins: "Negaidīju, ka Žeņa nolūzīs"
Jevgeņijs Borodavko

Jevgēņija Borodavko treneris Oļegs Baskins pēc sava audzēkņa cīņas bija sarūgtināts, ka Jevgēņijam tomēr neizdevās saglabāt spēkus un noturēt iegūto pārsvaru. Tiesa, šobrīd labas cerības uz gandarījuma turnīru - itālis Meloni ir starp favorītiem.

"Man negaidīti bija tas, ka viņš tā nogura pēdējā minūtē. Tās laikā cīņas faktiski nebija, un man nav skaidrs, kāpēc tā. Sagatavošanās posmā gan pārbaudes turnīros, gan treniņos viņam izturības rādītāji bija diezgan labi," Borodavko zaudējuma iemeslus komentēja treneris. "Pēdējā minūte vienmēr bijusi viņa vājais punkts, taču daudz pie tā strādājām. Domāju, savu lomu kaut kur nospēlēja nervu sasprindzinājums. Meloni ir ļoti pieredzejis cīkstonis, gudrs, prot sadalīt spēkus. Ļoti bieži uzvar pēdējās minūtēs. Džudo visa cīņa sākas tieši pēdējā minūtē - tiesneši pavisam citādāk reaģē uz katru kustību. Viņi var nepamanīt kaut ko cīņas sākumā, taču beigās soda katru kļūdiņu. Žeņa palaida garām itāļa uzbrukuma kustību, bet pēc tam atspēlēties jau vairs nevarēja - nebija spēku."

Cīņas sākums bija cerīgs - jau pirmajā minūtē Latvijas džudistam gandrīz izdevās uzvaras metiens, un nedaudz vēlāk viņš arī izvirzījās vadībā. Diemžēl, pusotru minūti pirms beigām Meloni atbildēja ar izšķirošo Waza-ari. "Protams, žēl. Cīņas sākumā izskatījās, ka viņam būs pa spēkam. Sadega... Sāka ļoti labi - zinu, ka viņam bija noskaņojums cīnīties. Devu viņam uzdevumu - nedomā par vietām, bet galvenais parādi cīņu. Parādi cilvēkiem, ka spēj. Viņš centās, bet šoreiz nekā. Domāju, ir labas izredzes iekļūt gandarījuma cīņās," uzskata Baskins.

Tagad Borodavko, tāpat kā pāris dienas iepriekš Vsevolodam Zeļonijam, jāgaida un jācer, ka viņa pāridarītājam Meloni izdosies uzvarēt nākamajās divās cīņās (nākamā no tām kopējā rindā ar 17. numuru - pret francūzi Īvu Matjē Defrevilu, kas cīņas 75. sekundē ar ippon nolika uz tatami kubieti Gonzalesu. Baskins uzskata, ka Borodavko izredzes ir labākas, nekā bija Zeļonijam. "Itālietim ir vairāk izredžu, nekā bija polim. Meloni ir pēdējā pasaules čempionāta medaļnieks un šajā turnīrā ir izsēto vidū. Kaut 90 kilogramu šobrīd ir spēcīga svara kategorija - šeit sabraukuši divi olimpiskie čempioni, četri pasaules čempioni."

Pats Borodavko, kuram šī ir pirmā sezona pieaugušo konkurencē, pagaidām komentārus nesniedza - turnīrs vēl nav beidzies. Ja viss veiksmīgi, nākamā cīņa var būt jau stundas laikā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-08-13 09:00, pirms 16 gadiem
lai džeks gūst pieredzi un tad jau Londonā gaidīsim no viņa rezultātuts...pēc Zeļonija medaļas daudzi laikam domā,ka mums super spēcīgi džudisti...nu tā nav,tajās spēlēs Vseva bija lieliskā formā un nostartēja kā melnais zirdziņš,tagad jau daudz grūtāk..

  -1 [+] [-]

, 2008-08-13 11:43, pirms 16 gadiem
nebus nekads gandarijums...