Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Miloslavskis: "Esmu uz pareizā ceļa"

Miloslavskis: "Esmu uz pareizā ceļa"
Romāns Miloslavskis
Foto: R. Kokšarovs, SA

Labots Latvijas rekords, taču palikšana ārpus pusfināla - jau otro reizi šajās olimpiskajās spēlēs Romāns Miloslavskis iznāca pie žurnālistiem ar šādu pretrunīgu kombināciju bagāžā. "Otrā olimpiāde, man šobrīd jau ir 24 gadi - gribējās labāk," atzina peldētājs.

Iegūtā 46. vieta 64. dalībnieku konkurencē ir Miloslavska šībrīža līmenis šajā distancē, ko apliecina ne tikai objektīvi paškritiskās prognozes pirms starta, bet arī sasniegtais Latvijas rekords - jārēķinās, ka līdz peldēšanas lielvalstīm latviešiem vēl augt. Pēc finiša Romāns pat nebija drošs, vai uzrādītais rezultāts ir rekords. "Ja godīgi, pats nezinu. Rekords bija vai nu 50,2 vai 50,5 - neatceros. Simtnieks nav mana pamatdisciplīna, un es īpaši nesekoju rezultātiem tajā. Tā man ir kā treniņdistance, tāpat kā 400 metri," sportists atgādina, ka lielākais sarūgtinājums jau bijis pārdzīvots - neveiksme 200 metros. "Apmierināts ar to, ka sacensības beigušās - beidzies sasprindzinājums, pirmsstarta satraukums. Viss, man sākas atpūta..."

Ja no sportisko ambīciju viedokļa, sacensību programma šoreiz nebija pretimnākoša. "Būtu daudz labāk, ja vispirms būtu simtnieks, bet nākamajā dienā - 200 metri. Rezultāts būtu labāks. Kad izej uz starta pirmo reizi, vienmēr ir neziņa - pie katra baseina un katrām tribīnēm jāpierod. Parasti lielajās sacensībās - vai tas būtu pasaules, vai Eiropas čempionāts - pirmajās dienās paņemam kādu distanci, lai pēc tam justos pārliecinošāk divsimtniekā. Satraukums noteikti būtu tāpat, taču mazāks." Savu mūžu nokalpojis arī jaunais "Speedo" peldtērps, kas noteikti palīdzēja labot šos divus rekordus - tas paredzēts ausgtākais trim sacensībām, bet tad jāmeklē jauns. "Lielās sacensībās - pēdējoreiz. Principā viss, tā resursi ir beigušies."

Kopumā Pekinas spēles Miloslavskis atcerēsies ar dalītām emocijām. "Pozitīvās emocijas paliks par to, ka apkārt sacensībām viss bija labāk, nekā Atēnās. Negatīvās - ka tomēr neizdevās iekļūt pusfinālā. Galu galā, otrā olimpiāde, man šobrīd jau ir 24 gadi - gribējās labāk. Pēdējā gada laikā uzrādīju labus rezultātus - septītais Eiropā, arī astotais pasaules čempionātā īsajā baseinā. Domāju, ka starp 16 labākajiem izdosies iekļūt. Salīdzinājumā ar iepriekšējo olimpiādi šeit nopeldēju par trim sekundēm ātrāk, tā ka cerēsim, ka arī turpmāk būs labāk. Ceru tomēr, ka braukšu uz nākamajām spēlēm."

Liepājnieks pārliecināts, ka atrodas uz pareizā ceļa, un šobrīd mainīt treniņprocesu nav pamata. "Lieta tāda, ka pirms šī gada man divas sezonas bija stagnācija, tad sākām mainīt, un rezultāti uzlabojas. Gada laikā savā pamatdistancē rezultātu uzlaboju trīs reizes. Domāju, ka šobrīd esam uz pareizā ceļa, un progress turpināsies. Protams, mēģinām, mainām - konsultējamies ar citiem treneriem, kam vairāk pieredzes. Motivācija? Pierādīt sev, ka varu peldēt ātrāk, un ne sliktāk kā pārējie."

  +7 [+] [-]

, 2008-08-12 14:45, pirms 16 gadiem
Pareiza attieksme!Tā turpināt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-08-12 14:47, pirms 16 gadiem
Romāns: "Apmierināts ar to, ka sacensības beigušās - beidzies sasprindzinājums, pirmsstarta satraukums. Viss, man sākas atpūta..."

--------------------------------------------------------------------
Šis teikums vislabāk raksturo gaisotni OS un sajūtas pēc startiem! Novēlu forši atpūsties un sagādāt Latvijai nākotnē jaunus rekordus!

  +3 [+] [-]

, 2008-08-12 14:50, pirms 16 gadiem
Malacis davaj jaunus rekordus
Slēpts komentārs: Hipotenūza

     [+] [-]

, 2008-08-12 14:52, pirms 16 gadiem
Cerams,ka pec 4 gadiem buus labaak

  +4 [+] [-]

, 2008-08-12 14:59, pirms 16 gadiem
Hipotenūza, 14:52, pirms 5 minūtēm, citēt

nu jaa, musejiem atrak ka majas tikt

-------------------------------------------------
nedomāju, ka Romāns cerēja pēc iespējas ātrāk tikt mājās, fuflo Hipotenūza
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-08-12 15:05, pirms 16 gadiem
malacis lai veicas nākamajos startos

, hipotenūza tu gan esi lohs

     [+] [-]

, 2008-08-12 15:12, pirms 16 gadiem
diemžēl ar iegūtajām vietām nepietiek Olimpiskās vienības noteiktajiem kritērijiem un iespējams finansēts sportists vairs netiks. Līdz ar to arī samazināsies treniņu iespējas!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-12 15:57, pirms 16 gadiem
labojis abās distancēs Latvijas rekordus, tas jau ir asodīti daudz.. ja katrs no mūsu sportisiem izejot olimpiādē labotu latvijas rekordus, tad mums būtu ne viena vien medaļa (un nav pat svarīgi kāda)! lai veicās.

     [+] [-]

, 2008-08-12 16:45, pirms 16 gadiem
Prieks tiešam par valsts rekordu un, protams noņemu cepuri Miloslavska priekšā, bet tiešām žēl, ka Latvijai nav izaudzis kāds pasaules top elites līmeņa peldētājs.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-12 17:04, pirms 16 gadiem
G.Gulbis rakstīja: Prieks tiešam par valsts rekordu un, protams noņemu cepuri Miloslavska priekšā, bet tiešām žēl, ka Latvijai nav izaudzis kāds pasaules top elites līmeņa peldētājs.

..vari noņemt ko gribi, par tewi vins vienmer peldes atrak!! malac. peld labi.

     [+] [-]

, 2008-08-12 17:30, pirms 16 gadiem
man diezgan interesanti uzzināt bija,ka tērps ir derīgs labi,ja 3 kārtīgiem sačiem!

     [+] [-]

, 2008-08-12 20:44, pirms 16 gadiem
Gribi labāk ? -paprasi Felpsam kādas ripas jārij vai kas jāšpricē.