Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Favorītes nepaklūp, ceturtdaļfinālistes noskaidrotas

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Favorītes nepaklūp, ceturtdaļfinālistes noskaidrotas
Uzvarēdamas šodien, ceturtdaļfinālā spēlēs
gan Vācijas, gan Brazīlijas futbolistes

Foto: Xinhua

Šodien Pekinas Olimpiskajās spēlēs sieviešu futbolā tika aizvadītas pēdējās grupu turnīra spēles, tādējādi noskaidrojās izlases, kuras nopelnījušas tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā. Cīņu par zeltu turpina visas favorītes.

Pirms šodienas mačiem bija zināma tikai viena komanda, kas jau kvalificējusies ceturtdaļfinālam - Norvēģija. Savukārt pārējās 11 komandas, dažas vairāk, dažas mazāk, bet cerēja uz uzvaru, kas nodrošinātu turpmāko dalību spēlēs. Jāpiezīmē, ka pēc nolikuma ceturtdaļfinālam kvalificējās katras grupas divas labākās izlases, kā arī divas no trim trešo vietu ieguvējām.

E grupā pie uzvarām tika laukuma saimniece Ķīna, kas ar 2:0 pieveica Argentīnu, un spēcīgā Zviedrija, kas tikai ar 2:1 uzvarēja Kanādu. Ceturtdaļfinālam kvalificējušās Ķīnas, Zviedrijas un Kanādas valstsvienības.

F jeb "nāves grupā" šodien triumfēja abas favorītes - Brazīlija, pateicoties Kristiānes "hat-trick" jeb trim gūtajiem vārtiem, pārspēja Nigēriju ar 3:1, savukārt Vācijai klājās grūtāk - tā tikai ar 1:0 pieveica Ziemeļkoreju. Līdz ar to dalību turnīrā turpinās Brazīlijas un Vācijas futbolistes, bet Ziemeļkoreja izrādījusies vienīgā liekā 3. vietas īpašniece, jo gūtie trīs punkti ir pārāk maz, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam - citu grupu futbolistēm, kas ierindojās 3. vietā, punktu bagāža ir mazliet lielāka.

Visbeidzot G grupā Japāna visai negaidīti ar 5:1 sakāva līdzšinējo grupas līderi Norvēģiju, bet ASV neatstāja cerības jaunzēlandietēm. Cīņu par zeltu turpinās Norvēģijas, ASV un Japānas izlases.

Ceturtdaļfināli paredzēti 15. augustā. Tajos gaidāmas patiešām spraigas cīņas. Savā starpā tiksies kaimiņvalstu ASV un Kanādas, kā arī Ķīnas un Japānas futbolistes, tāpat noteikti neprognozējama solās būt cīņa starp divām izlasēm, kas ir vienas no vadošajām sieviešu futbolā - Zviedriju un Vāciju. Ceturtajā pārī tiksies Brazīlijas un Norvēģijas daiļā dzimuma pārstāves.

Ceturtdaļfinālu pāri

DatumsPāris
15.08.2008. ASV - Kanāda
15.08.2008. Brazīlija - Norvēģija
15.08.2008. Zviedrija - Vācija
15.08.2008. Ķīna - Japāna

Olimpiskais futbola turnīrs sieviešu izlasēm

E grupa

VietaIzlaseSpēlesPunkti
1. Ķīna 3 7
2. Zviedrija 3 6
3. Kanāda 3 4
4. Argentīna 3 0

F grupa

VietaIzlaseSpēlesPunkti
1. Brazīlija 3 7
2. Vācija 3 7
3. Ziemeļkoreja 3 3
4. Nigērija 3 0

G grupa

VietaIzlaseSpēlesPunkti
1. ASV 3 6
2. Norvēģija 3 6
3. Japāna 3 4
4. Jaunzēlande 3 1

Izmantotie resursi:
beijing2008.cn