Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Zaudējums pret Argentīnas duetu

Jānis Celmiņš

Zaudējums pret Argentīnas duetu
Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.com

Zaudējumu otrajā Pekinas Olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra B apakšgrupas spēlē šorīt piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs. Mūsu puiši divos setos ar 0:2 bija spiesti atzīt savu pieredzējušo pretinieku Mariano Baračetti un Martina Kondes pārākumu.

Agrs rīts kā Latvijā (pl. 4.00) tā Ķīnā (pl. 9.00), pirmā pludmales volejbola spēle šodien, vietas tribīnēs ieņēmuši arī mūsu ekspremjers Aigars Kalvītis, Latvijas Olimpiskās komitejas vadība Žoržš Tikmers un Aldons Vrubļevskis, nedaudz samiegojies vēl izskatās Mārtiņš Pļaviņš un pēc brīža spēle var sākties.

Šajā agrajā rīta stundā mūsējo pretinieki ir pieredzējušie pludmales volejbolisti no Argentīnas Mariano Baračetti / Martins Konde. Pirmajam šīs ir trešās, otrajam jau ceturtās Olimpiskās spēles. Mūsējie ar tādu pieredzes bagāžu lepoties nevar, jo abiem pa 23 gadiem un debija olimpiskajās spēlēs.

Pirmā seta sākumā argentīnieši izskatās labi izanalizējuši mūsējo pirmās spēles video ierakstu un servē pa Aleksandru Samoilovu (spēlē pret ASV duetu lielisks uzbrukumā bija Pļaviņš) un izskatās, ka dara pareizi. Spēle iesākas ar nelielu Argentīnas dueta pārākumu - 4:2, taču "mostas" arī mūsējie ātri "tiek atpakaļ" un izlīdzina rezultātu (5:5), vēlāk pat izvirzās vadībā 10:9. Tuvojoties pirmā seta galotnei nedaudz pārliecinošāki kortā ir Baračetti / Konde un pēc diviem veiksmīgiem pirmā blokiem atgūst vadību 17:16. Seta galotnē mūsējie jau nonāk zaudētājos ar 18:20, taču spēj atspēlēt divas setbumbas un rezultāts jau 20:20. Mirkli vēlāk gan punktu pirmajam setam ar 23:21 pieliek argentīnieši.

Otrajā setā Argentīnas duets nedaudz maina taktiku un sāk servēt pa Pļaviņu, tas neattaisnojas un jau seta sākumā mūsējie izvirzās vadībā ar 8:6. Vēlāk latviešiem izdodas panākt lielāko pārsvaru šajā spēlē - plus trīs (12:9). Šajā brīdī bloku "iedarbina" Mariano Baračetti un pēc brīža rezultāts uz spēles tablo vēsta neizšķirtu 14:14. Mūsējie mēģina dažādu taktiku, brīžiem blokā iet Pļaviņš, taču arī tas nelīdz un vadībā jau argentīnieši - 17:15. Seta galotnē latviešiem vēl izdodas pietuvoties līdz minimumam 18:19, taču kā vēlāk izrādās tas arī viss - 19:21 un uzvaru visā spēlē ar 2:0 svin Argentīnas duets.

Šobrīd mūsējiem jācer uz apakšgrupas pēdējo spēli, kur Mārtiņam un Aleksandram pretī stāsies Šveices duets Patriks Hoišers un Saša Heijers. Degunus augšā puiši! Viss turpinās...

B apakšgrupas tabula

VietaPārisSpēlesBilanceSeti
1. Baračetti / Konde 2 1-1 (2:2)
2. Pļaviņš / Samoilovs 2 1-1 (2:2)
3. Hoišers / Heijers 1 1-0 (2:0)
4. Dalhauzers / Rodžerss 1 0-1 (0:2)

Saistītie raksti:
Samoilovs: "Zinājām, ka jāvinnē..."