Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

ASV ūdenspolo izlase sīvā cīņā uzvar ķīnietes

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

ASV ūdenspolo izlase sīvā cīņā uzvar ķīnietes
Amerikāniete atvaira ķīnietes metienu

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs noslēgusies pirmā diena ūdenspolo sacensībās. Vakar sacentās vīru komandas, šodien dāmu. ASV sieviešu ūdenspolo izlase grūtā mačā uzvarēja Ķīnu - 12:11.

Kā notiek sacensības?

Vīriešu konkurencē ir 12 izlases, kas sadalītas divās grupās pa sešām komandām. Pēc viena apļa turnīra (katrai komandai piecas spēles) no katras grupas labākās četras izlases iekļūst ceturtdaļfinālā, tālāk spēlējot pēc tradicionālās "play-off" sistēmas.

Sieviešu konkurencē ir astoņas izlases, kas sadalītas divās grupās pa četrām komandām. Katras grupas uzvarētāja uzreiz iekļūst pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē divus ceturtdaļfinālus par tiesībām pievienties pusfinālā grupu uzvarētājām.

Čempioni ungāri netiek galā ar Melnkalni

2000. gada olimpiskajās spēlēs Sidnejā un 2004. gadā Atēnās vīru konkurencē triumfēja Ungārijas izlase. Šajās spēlēs sākums ungāriem padevies smagnējs - vakar A grupas pirmajā spēlē tikai neizšķirts (10:10) pret Melnkalnes komandu. Tiesa, atcerēsimies, ka Atēnās sudrabu izcīnīja Serbija un Melnkalne un pēc valsts sadalīšanās ūdenspolo ir izveidojušās divas spēcīgas izlases. Serbija savu pirmo maču B grupā uzvarēja, ar 11:7 apspēlējot Vāciju.

ASV dāmas pieveic ķīnietes

Sieviešu konkurencē trillera cienīga spēle šodien izvērtās starp ASV un Ķīnas ūdenspolo komandām. Rezultatīvā mačā abas komandas spēlēja ļoti līdzīgi, un viss izšķīrās pašā galotnē, kurā veiksmīgākas bija amerikānietes, uzvarot ar 12:11. Arī otra spēle šajā grupā bija sīva - Atēnu olimpisko spēļu čempione Itālija ar 9:8 uzvarēja Krieviju.

Vīriešu ūdenspolo, pirmās dienas rezultāti (10. augusts)

A grupa
Spānija - Kanāda 16:6
Ungārija - Melnkalne 10:10
Austrālija - Grieķija 12:8

B grupa
Serbija - Vācija 11:7
Horvātija - Itālija 11:7
ASV - Ķīna 8:4

Sieviešu ūdenspolo, pirmās dienas rezultāti (11. augusts)

A grupa
ASV - Ķīna 12:11
Itālija - Krievija 9:8

B grupa
Ungārija - Nīderlande 11:9
Austrālija - Grieķija 8:6

     [+] [-]

, 2008-08-11 15:49, pirms 16 gadiem
Īstenībā ļoti apšaubu A grupas uzvaru Itālija - Krievija 9:8 Tiesnesis nefiksēja reāli acīmredzamu aizmugures stāvokli. Tāpat arī EUROSPORT komentētājs teica, ka visticamāk Itālija lietoja jaunos, noteikumiem neatbilstošos divdaļīgos peldkostīmus, kas ir pret 12.3. punkta reglamenta noteikumiem. ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja