Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Ar dopingu cīnīsies kā vēl nekad

Andrejs Siliņš

Ar dopingu cīnīsies kā vēl nekad
SOK prezidents Žaks Roge
Foto: AFP

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņojusi, ka tās rīcībā pirms Pekinas Olimpiskajām spēlēm ir saraksts ar iespējamajiem dopinga lietotājiem, kā arī to, ka tiks veiktas tik daudz analīzes, cik nekad iepriekš.

SOK plāno veikt par 25 procentiem vairāk dopinga pārbaužu nekā iepriekšējās spēlēs. Tomēr galvenais ir tas, ka SOK prezidents Žaks Roge pavēstījis, ka komitejas rīcībā ir saraksts ar iespējamajiem šmaukļiem: "Mums ir vairāki sportisti, kuriem pievērsīsim īpašu uzmanību."

"Tie ir sportisti, kuriem ir bijušas aizdomīgas analīzes iepriekš vai tādi, kuru rezultāti īsā laika posmā uzlabojušies aizdomīgi veiksmīgi," teic Roge. "Mē sveiksim testus ne tikai sacensību laikā, bet arī negaidīti ārpus tām. Ne tikai Olimpiskajā ciematā, bet arī treniņvietās Ķīnā un ārpus tās."

Tāpat Roge atgādināja jau iepriekš izplatīto jauninājumu par to, ka sportisti, kuriem būs vismaz sešu mēnešu diskvalifikācija, nebūs tiesīgi piedalīties nākamajās Olimpiskajās spēlēs. "Un beidzot - ja būs nepieciešams, mēs iesaistīsim arī policiju, lai pārbaudītu neatļautu medikamentu esamību, kā tas bija Turīnas spēlēs ar Austrijas komandu."

Izmantotie resursi:
bbc.com

  -4 [+] [-]

, 2008-07-11 12:02, pirms 16 gadiem
a, moš vnk atļaut lietot dopingu un miers?

  +3 [+] [-]

, 2008-07-11 12:15, pirms 16 gadiem
bush rakstīja: a, moš vnk atļaut lietot dopingu un miers?

Ja dopings tiks atļauts, tad sanāktu paliela miroņu kaudze no sportistiem, kas būs pārcentušies lietojot dopingu. Tā kā slikta ideja.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-11 12:43, pirms 16 gadiem
bet protams, ka jācīnās, domāju Gejs, Robless noteikti tiks pārbaudīti, jo rezultāti ir fantastiski!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-11 15:51, pirms 16 gadiem
nomis86 rakstīja: Ja dopings tiks atļauts, tad sanāktu paliela miroņu kaudze no sportistiem, kas būs pārcentušies lietojot dopingu. Tā kā slikta ideja.


vo,vo... man liekas ka Grifita Dzoinere no statiem (100m rekordiste) pekas nolika vai nu isi pirms 40 vai bik velak, bet.... tagad to vinas 10.49 neviens nevar sasniegt!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-11 17:38, pirms 16 gadiem
bush rakstīja: a, moš vnk atļaut lietot dopingu un miers?


Atbalstu. Speci'alistu uzraudziibaa, taa veseliibu bojaa pat mazaak, nekaa trenejoties bez aizliegtajaam vielaam. Taapat vismaz 90% labaako sportistu lieto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja