Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

SOK neļauj startēt grieķietei Tanū

Andrejs Siliņš

SOK neļauj startēt grieķietei Tanū
Katerina Tanū
Foto: Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atteikusies atļaut startēt Pekinas olimpiskajās spēlēs Grieķijas delegācijas sprinterei Katerinai Tanū, kurai bija paredzēts starts 100 metru sprinta distancē.

2004. gada spēlēs Atēnās Tanū tika pieķerta neatļauto vielu lietošanā un tika diskvalificēta. SOK savu lēmumu neļaut startēt Pekinā paskaidro kā "stingra signāla sūtīšanu, ka šī lieta olimpiskajai kustībai ceļ milzīgu neslavu". Pati sportiste draudējusi sūdzēt SOK tiesā par šādu lēmumu.

SOK prezidents pateicis, ka, ja Grieķijas komiteja izvēlējusies sūtīt Tanū uz olimpiskajām spēlēm, tad SOK ir tiesības pārbaudīt sportistes atbilstību un pieņemt paši savu lēmumu šajā sakarā: "Kad Tanū atdos savu akreditāciju, viņa vairs nebūs olimpiskā sportiste."

Izmantotie resursi:
bbc.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-10 15:26, pirms 16 gadiem
iisteniibaa shkrobiigi jau gatavojies speelem un tad tik DSQ

     [+] [-]

, 2008-08-11 10:21, pirms 16 gadiem
Var jau apkarot dopingu, bet šajā jomā tomēr ir noteikumi, pēc kā vadīties, rīkoties pēc principa- viņa mums nepatīk un ceļ neslavu- ir diezgan stulbi.