Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Sadalītas medaļas pirmajā dienā

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Sadalītas medaļas pirmajā dienā
Paukošanā sievietēm visas medaļas
ASV sportistēm
Foto: AFP

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs tika sadalīti septiņi medaļu komplekti piecos sporta veidos - svarcelšanā, šaušanā, džudo, paukošanā un riteņbraukšanā.

Paukošanā sievietēm visas medaļas ieguva ASV sportistes - zelts Marielai Zagunisai, sudrabs - Seidai Džeikobsonei, bet bronza - Rebekai Vardai.

Divi medaļu komplekti tika sadalīti džudo sacensībās. Vīriešiem svara kateogrijā līdz 60 kilogramiem labākais bija Čoi Minjo (Dienvidkoreja), kas finālā uzvarēja austrieti Ludvigu Paišeru. Lai to paveiktu Minjo bija nepieciešamas divas minūtes un 14 sekundes, savukārt pusfinālā Minjo četru sekunžu laikā pieveica bronzas medaļas ieguvēju Rubenu Houksu no Nīderlandes. Bronzas medaļu ieguva arī Uzbekistanās džudists Rišads Sobirovs.

Rumāniete Alīna Aleksandra Dimitru, kura ir ranga līdere pasaulē, finālā sievietēm svara kategorijā līdz 48 kilogramiem sakāva Žaneti Bermoju no Kubas, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās gan Paula Pareto (Argentīna), gan Rioko Tani (Japāna).

Vīriešiem ātršaušanā ar pneimatisko pistoli no 10 metru distances otro zelta medaļu Ķīnai ieguva Vei Pangs, kurš kopumā ieguva 688.2 punktus. Sudraba godalgu ieguva Dienvidkorejas šāvējs Jongs Jins (684.5 punkti), bet bronza ziemeļkorejietim Jong Su Kimam (683 punkti).

Šaušana ar pneimatisko pistoli (10 metri)

VietaSportistsValstsRezultāts
1. PANG Wei China 688.2
2. JIN Jong Oh Korea 684.5
3. KIM Jong Su DPR Korea 683.0

Saistītie raksti:
Smukulis 68., čempions - Sančezs
Mājiniekiem pirmais zelts
Pirmā Pekinas medaļa - čehu šāvējai

Izmantotie resursi:
en.beijing2008.cn