Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Gruzīni un krievi nepametīs Pekinu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gruzijas un Krievijas sportisti turpinās dalību 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā, šodien preses konferencē paziņoja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un Pekinas Olimpiādes spēļu rīcības komitejas (BOCOG) pārstāvji.

Piektdien Gruzijas ziemeļos, Dienvidosetijas apgabalā, kuram ir sava, no Tbilisi neatkarīga pārvalde, atsākās militārs konflikts starp Krievijas un Gruzijas spēkiem. Sadursmes un karadarbība aktivizējās tikai nedaudzas stundas pirms Olimpisko spēļu atklāšanas un Gruzija apsvēra iespēju atsaukt sportistus no Pekinas.

SOK un BOCOG pārstāve Žižela Deivisa (Davies) paziņoja, ka spēļu rīkotāji nav iejaukušies Gruzijas lēmuma pieņemšanā, paužot gandarījumu, ka sportisti paliks Olimpiskajās spēlēs. Sarunas un konsultācijas ar Gruzijas delegācijas vadītāju un SOK prezidenta Žaka Roges līdzdalību notika naktī uz svētdienu.

Izmantotie resursi:
en.beijing2008.cn