Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Londona centīsies pārspēt Pekinu

Andrejs Siliņš

Londona centīsies pārspēt Pekinu
Skats no atklāšanas ceremonijas Pekinā.
Foto: AFP

Lielbritānijas olimpiskā ministre Tessa Džovela pēc vakar notikušās Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas izteicās, ka 2012. gada spēļu atklāšanas ceremonija Londonā varētu būt vēl iespaidīgāka.

"Mums nebūtu jābūt iebiedētiem [pēc šīs ceremonijas noskatīšanās]," sacīja Džovela. "Mēs to paveiksim tikpat skaisti un neparasti. Pekina ir izveidojusi kaut ko absolūti pārsteidzošu, ko ikviens atcerēsies visu savu mūžu."

"Tagad būs mūsu kārta to paveikt, un mēs jau to lēnām sākam darīt," ar cieņu pret Pekinas spēļu rīkotājiem saka Džovela. "Tas būs liels izaicinājums, bet mēs esam to gatavi paveikt un radīt vēl labāku ceremoniju."

Arī Londonas spēļu izpilddirektors Pols Deitons ir noskaņots optimistiski: "Mēs neesam iebiedēti, mēs esam ļoti, ļoti pārņemti [ar Pekinas atklāšanas ceremoniju], jo tas bija patiešām iespaidīgs šovs. Nevaram sagaidīt, kad paši ar savu ceremoniju varēsim uzsākt olimpiskās spēles pēc četriem gadiem."

"Ikviens gaidīja episku šovu, un Ķīna nepievīla, jo īpaši ar savu iespaidīgo ceremonijas noslēgumu," sacīja Deitons. Atklāšanas ceremonijā, kurā skatītāju lomā bija liela daļa pasaules līderu, piedalījās ap 14 000 dalībnieku.

Izmantotie resursi:
bbc.com