Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Uguns iedegta - spēles atklātas

Andrejs Siliņš

Uguns iedegta - spēles atklātas
Olimpiskā uguns iedegta
Foto: AFP

Ar ķīniešu vingrotāja Lī Ninja olimpiskās uguns iedegšanu vairāk nekā četru stundu garās ceremonijas izskaņā oficiāli sākušās 2008. gada Pekinas Olimpiskās spēles.

Pēc lieliskiem ķīniešu izstrādātajiem priekšnesumiem ceremonijas sākuma daļā olimpiskajā stadionā Pekinā pēc ķīniešu alfabēta kārtības iesoļoja dalībvalstu delegācijas. Kā jau bija zināms iepriekš, Latvijas karogu nesa mūsu labākais šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kurš nesa karogu arī pirms četriem gadiem Atēnu spēļu atklāšanas ceremonijā.

Lielais karstums stadionā bija acīmredzams - teju visi sportisti pēc sešu stundu stāvēšanas kājās bija izmirkuši savos sviedros. Lielākajai daļu valstu, iesoļojot stadionā, TV operatori pievērsās arī attiecīgo valstu vadītājiem, tai skaitā Džordžam Bušam, Vladimiram Putinam un arī Valdim Zatleram.

Olimpisko spēļu ceremonija bija piesātināta dažādām izdarībām ar uguni, kas Ķīnai kā pirotehnikas dzimtenei, absolūti piederējās. Olimpisko uguni stadionā iededzināja ķīniešu 1984. gada olimpiskais čempions vingrošanā Lī Ninja pēc tam, kad ar lāpu bija pacēlies gaisā un lidojot veicis goda apli, imitējot skrējienu.