Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Otrajā spēlē - jaunība pret pieredzi

Jānis Celmiņš

Otrajā spēlē - jaunība pret pieredzi
Martins Konde
Foto: www.fivb.com

Portāls eSports.lv turpina rakstu sēriju par mūsu pludmales volejbolistu Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Samoilova pretiniekiem Pekinas Olimpiskajās spēlēs ar nosaukumu "Mūsējo pretinieki Pekinā". Šoreiz par Argentīnas duetu Mariano Baračetti / Martinu Kondi.

Mārtiņa un Aleksandra otrie pretinieki Olimpiskajā Pekinā būs Argentīnas duets, kurš vietu četrgades lielākā sporta notikuma dalībnieku skaitā nodrošināja kvalificējās rangā esot 13. vietā. Abu pieredzējušo „bīčistu” augstākais karjeras sasniegums līdz šim ir pasaules čempionu tituls 2001. gadā Klāgenfurtē. Spēli pret argentīniešiem Aleksandrs un Mārtiņš aizvadīs 11. augustā.

Argentīnieši varētu būt nosacīti vājākie latviešu pretinieki apakšgrupā. Zināms, ka Kondem šobrīd ir ceļgala savainojums un spēlētājs vēl īsti nav atguvies pēc operācijas. 1971. gadā dzimušais Konde ir Olimpiskā pludmales volejbola turnīra pieredzējušākais spēlētājs, tur pretī Mārtiņš Pļaviņš šī turnīra jaunākais dalībnieks (dzimis 1985. gada 8. maijā). Kondem smiltīs šī ir jau 17. sezona, viņa pāriniekam Baračetti par trim mazāk (14). Argentīnas duets vietu Pekinas Olimpiskajās spēlēs nodrošināja startējot 16 turnīros, mūsējie 27! Ceļazīmi uz Olimpiādi Konde un Baračetti nodrošināja jau 2007. gada vasarā, bet šosezon duets kopā spēlējis tikai vienā turnīrā – Gštādē, izcīnot 9. vietu.

Mūsējie pret Mariano Baračetti / Martinu Kondi

Mārtiņš ar Aleksandru pret šo Argentīnas duetu spēlējuši četras reizes un tikai reizi spējuši izcīnīt uzvaru. Veiksmīgākā spēle pret šo duetu latviešiem padevās gandrīz pirms gada - 2007. gada 9. augustā Kristiansandā. Tad mūsu duets svinēja uzvaru ar 2:0 (21:17, 21:17). 2007. gada vasarā abi dueti aizvadījuši arī pārējās trīs savstarpējās spēles – Ālandu salās Mārtiņš un Aleksandrs atzina argentīniešu dueta pārākumu ar 1:2 (17:21, 22:20, 4:15), bet Klāgenfurtē un Šanahajā zaudēja ar 0:2. Spēļu rezultāti pa setiem gan liecina, ka šajās spēlēs latviešiem bijušas labas izredzes arī uz uzvaru.

Mārtiņa Pļaviņa komentārs:

"Argentīnieši ir nosacīti vājākie pretinieki grupā, Konde vēl nav spējis atgūties pēc ceļgala operācijas, taču viņa tehnikas līmenis ir ļoti augsts. Šis ir duets, kurš ļoti labi aizvada setu galotnes, tāpēc attiecību kārtošanu ar viņiem uz seta galotni labāk neatlikt. Viņu mīnuss Pekinā varētu būt lielais karstums, kas viņiem varētu atņemt daudz spēku garajās izspēlēs. Ja brīžos, kad viņiem uznāks kāds vājuma brīdis mēs paņemsim pāris punktus, tad visam vajadzētu būt kārtībā."

Viens ir skaidrs – ja mūsu duets negrib beigt turnīru tikai ar trim spēlēm, tad argentīnieši ir jāapspēlē. Atlikt visu uz trešo spēli pret šveiciešiem Patriku Hoišeru / Sašu Heijeru nebūtu prāta darbs. Šī spēle būs – pieredze pret jaunību. Argentīnas duets ir pieredzējušākais Olimpiskajā Pekinā, Latvijas – jaunākais.

Saistītais raksts:
Pirmajā spēlē pret favorītiem

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-09 19:51, pirms 16 gadiem
dineks rakstīja: ko vini var saraustit gabalos ja dzeki tagad ir ta sadirsusies ka dzivo katrs sava sturi un nesarunajas ha ha atradusi bridi kad dirsties pirms olimpiades

bet varbuut bija veerts amiishus uzvareejaam