Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Latvijas karogu Pekinā nesīs Vasiļevskis

Latvijas karogu Pekinā nesīs Vasiļevskis
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas karogu Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā piektdien nesīs šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, portālam eSports.lv apliecināja Latvijas olimpiskās komandas preses pārstāve Marita Vilciņa.

Šodien Latvijas olimpiskās komandas vadība, konsultējoties ar LOK vadošajām amatpersonām, pieņēma lēmumu par to, ka valsts karogu Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Vadims Vasiļevskis. Šķēpmetējs bija Latvijas karognesējs arī pirms četriem gadiem Atēnās, kur pēcāk izcīnīja sudraba medaļu.

Delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers izteica gandarījumu, ka Vadimam ir iespēja sevi pierādīt arī Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Šoreiz komandas karognesēja izvēles iespējas bija ierobežotas, jo vairākiem sportistiem ir starts nākošajā rītā, bet vēl daļa atlētu ieradīsies pēc 8. augusta.

Pēdējās dienās izskanēja trīs kandidatūras - Vasiļevskis, Afanasijs Kuzmins un Anete Jēkabsone-Žogota. Leģendārais šāvējs jau iepriekš bija izteicies, ka nepretendēs uz karognesēja godu, savukārt basketbola izlases kapteine Jēkabsone-Žogota atbalstīja komandas vadības lēmumu vakarā pirms spēles nepiedalīties garajā un ļoti nogurdinošajā ceremonijā.