Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Krievija noliedz sistemātisku dopingošanu

Krievija noliedz sistemātisku dopingošanu
Pieķerta arī 1500 m skrējēja Tatjana Tomašova

Par spīti vairāku atlētu pieķeršanai dopinga lietošanā, Krievijas Olimpiskās komandas amatpersonas noliedz sistematizētu dopinga lietošanu savas komandas iekšienē.

Pagājušajā nedēļā tika pieķerti vairāki Krievijas atlēti, tostarp arī medaļu pretendenti. Starptautiskās Olimpiskās komitejas medicīniskās komisijas vadītājs Arne Ljungkvists izsacīja vilšanos par krievu „plāniem krāpties”, taču to kategoriski noliedz krievu runasvīrs Genādijs Švets: ”Tas ir dīvaini, ja kāds uzskata, ka mums ir sistemātiska dopingošana. Šī situācija nav patīkama, taču teikt, ka dopinga lietošana ir sistemātiska – tas ir pāragri!”

Švets min piemēru ar ASV: „Kad tika atklātas „Balco” laboratorijas, tas bija nepatīkami, taču viņi [SOK] neteica, ka visa ASV sporta sistēma iesaistīta dopingošanā.”

Olimpiādē liegts piedalīties septiņiem krievu vieglatlētiem, tostarp Atēnu spēļu sudraba medaļniecei 1500 metru skrējienā Tatjanai Tomašovai.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk