Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Futbolistes uzsāk Olimpiādi!

Futbolistes uzsāk Olimpiādi!
Vācija-Brazīlija
foto:beijing2008.com

Kaut gan olimpiskā uguns tiks aizdegta tikai parīt, ar sešām sieviešu futbola turnīra spēlēm šodien sākās Pekinas olimpisko spēļu programma. Pie pirmās uzvaras tika arī mājinieces ķīnietes.

Pirmajā spēlē F grupā tikās iepriekšējā Pasaules čempionāta finālistes – Brazīlija un Vācija. Labas iespējas gūt vārtus bija abām komandām, tostarp brazīlietes trāpīja pa vārtu stabu, bet vāciešu sitiens satricināja pārliktni. Par spīti individuālajiem centieniem, abu grandu cīņa „nāves grupā” noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0.

Otrā F grupas spēlē Dienvidkorejas futbolistes tikās ar Nigēriju. Kionga Hva Kima spēles 27.minūtē atklāja rezultātu par labu dienvidkorejietēm un tie arī izrādījās vienīgie vārti šajā spēlē. Ar 1:0 uzvaru svinēja Dienvidkoreja, izvirzīdamās F grupas galvgalī.

E grupas pirmajā spēlē Kanādas sieviešu futbola izlase spēja pieveikt Argentīnu. Kendesa Čepmena izvirzīja vadībā kanādietes 27.minūtē, bet Kara Langa 72.minūtē rezultātu dubultoja. Goda vārtus argentīnietēm izdevās gūt 85.minūtē, kad precīzi sita Ludmila Maniklera.

Gandrīz 40 tūkstošus skatītāju pulcēja otra E grupas spēle. Un ne velti, jo tajā tikās mājinieces ķīnietes un Zviedrijas izlase. Kad bija spēlētas tikai sešas minūtes, Jiana Hu lika iegavilēties prāvajam atbalstītāju pūlim – 1:0 Ķīnas labā! Neilgi pirms puslaika beigām zviedriete Lota Šelina rezultātu izlīdzināja. Pēdējais vārds šajā mačā tomēr piederēja ķīnietēm, kad 72.minūtē Duana Hana guva uzvaras vārtus ķīnietēm. Tā arī noslēdzās spēle – 2:1.

G grupas spēlē starp Japānas un Jaunzēlandes izlasēm tika fiksēts rezultatīvs neizšķirts 2:2. Jaunzēlandietes izvirzījās vadībā ar 2:0, kad spēles 37.un 56.minūtē izcēlās attiecīgi Kirstija Jalopa un Ambera Herna. Japānietes nepadevās un 72.minūtē ar soda sitienu panāca 1:2, kad precīza bija Aja Mijama. Nieka četras minūtes līdz spēles beigām Homare Sava izlīdzināja rezultātu – 2:2 – un japānietes varēja līksmot vismaz par punktu.

Visbeidzot par G grupas līderēm pēc pirmās kārtas kļuva norvēģietes, ar 2:0 pieveicot spēcīgo ASV valstsvienību. Norvēģietes darbiņu paveica jau pirmajās četrās spēles minūtēs: 2.minūtē ASV šokēja Leni Kautina Larsena, bet vēl pēc divām minūtēm norvēģiešu pārvaru dubultoja Melisa Vīka – 2:0! ASV vairs neatguvās..

Sieviešu turnīrs turpināsies 9.augustā, kad visas komandas aizvadīs grupu otrās spēles.

Pekinas olimpisko spēļu futbola turnīrs sievietēm.

GrupaSpēleRezultāts
EKanāda – Argentīna 2:1
EĶīna – Zviedrija 2:1
FVācija – Brazīlija 0:0
FDienvidkoreja - Nigērija 1:0
GJapāna - Jaunzēlande 2:2
GNorvēģija - ASV 2:0

Izmantotie resursi:
beijing2008.com