Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Latvijas olimpiskie lāpneši dalīsies iespaidos par Ķīnu

Otrdien no Ķīnas pilsētas Sanjas atgriezīsies abi Latvijas Olimpiskās lāpas stafetes dalībnieki, lai dienu vēlāk Olimpiskajā sporta centrā (OSC) notiekošajā preses konferencē dalītos savos iespaidos par šo interesanto piedzīvojumu

Latvijas skolniece un vieglatlēte Anete Midrijāne un kompānijas RD Elektroniks vadītājs Aleksandrs Ķīnā kopā ar pārējiem Baltijas, Krievijas un Ukrainas lāpnešiem piedalās vērienīgās XXIX Olimpisko spēļu Olimpiskās lāpas stafetes pirmajā Ķīnas posmā.

Mūsu lāpneši savu aptuveni 250 metru garo skrējiena distanci veiks pirmdien Hainanas salas Vaningas reģionā, netālu no Sanjas pilsētas, kas ir viena no populārākajiem Ķīnas kūrortiem un tiek dēvēta par Austrumu Havaju salām. Hainanas sala ir lielākā Ķīnai piederošā okeāna sala, tā atrodas Ķīnas dienvidos un ir iecienīts tūristu galamērķis balto smilšu pludmaļu dēļ.

Preses konferencē tiks demonstrēta arī 72 centimetrus garā Pekinas lāpa, kas ir izgatavota no alumīnija, sver nepilnu kilogramu (985 gramus) un veidota papīra tīstokļa formā, bet tās grafiskajā dizainā izmantoti ķīniešu dekoratīvie ornamenti.

Olimpiskie lāpneši tika izvirzīti no iedzīvotāju un no starptautiskās tehnoloģiju kompānijas Samsung sadarbības partneru vidus. Kompānija Samsung ir ilggadējs Olimpisko spēļu un Olimpiskās lāpas stafetes globālais partneris un lāpnešu atlases rīkotājs visā pasaulē.

Latvijas pārstāvji Olimpiskās lāpas skrējienā piedalās jau trešo reizi. 2006. gadā pirms Olimpiskajām spēlēm Turīnā lāpu nesa trīs Latvijas lāpneši – bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš, students Māris Čīma un biatlonists Krists Eiduks. Stafetē pirms Barselonas Olimpiādes 1992. gadā piedalījās Mārtiņš Zemītis.

Informāciju sagatavoja:
Oskars Kupše