Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Parapeldētājs Semjonovs kvalificējas Parīzes paralimpiskajām spēlēm

Agris Suveizda

Parapeldētājs Semjonovs kvalificējas Parīzes paralimpiskajām spēlēm
Jurijs Semjonovs. Foto: Ausma Cīrulniece

LETA. Latvijas parapeldētājs Jurijs Semjonovs kvalificējies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Semjonovs izpildījis paralimpisko spēļu normatīvu četrās parapeldēšanas disciplīnās. Latvijas pārstāvis S7 medicīnas grupā sacentīsies 50 metros brīvajā stilā, 100 metru peldējumā uz muguras, 50 metros tauriņstilā un 200 metros kompleksajā peldējumā.

"Esmu ļoti priecīgs par iespēju piedalīties Parīzes paralimpiskajās spēlēs. Uzzinot šos jaunumus, mazliet pat apraudājos. Tagad domāju, kur un kā gatavoties Parīzei jūlijā, kad vairums peldbaseinu ir ciet. Risinājumus atradīsim un turpināsim ar treneri strādāt," sarunā ar LPK teica Semjonovs.

Savukārt LPK prezidente Daiga Dadzīte norādīja, ka Semjonova kvalificēšanās Parīzes paralimpiskajām spēlēm bijusi sarežģīta, jo gada sākumā peldētājam bijusi cita medicīniskā klase, kā arī sportists saskāries ar veselības problēmām.

"Jurijs kvalifikācijas normatīvus izpildīja nesen notikušajās sacensībās Berlīnē. kas bija pēdējais "vilciens" kvalifikācijai uz paralimpiskajām spēlēm. Šobrīd varam lepoties, ka Jurijs papildinās paralimpiešu rindas - viņš ir sestais sportists, kurš līdz šim kvalificējies Parīzei," norādīja Dadzīte.

Šīs būs Semjonova otrās paralimpiskās spēles. Pirmo reizi Semjonovs piedalījās paralimpiskajās spēlēs Tokijā, kur izcīnīja astoto vietu 50 metru peldējumā uz muguras.

Pirms tam Parīzes paralimpiskajām spēlēm kvalificējās jau Diāna Krūmiņa, Aigars Apinis un Emīls Dzilna vieglatlētikā, Rihards Snikus paralimpiskajā iejādē un Oskars Gailišs riteņbraukšanā.

Parīzes Paralimpiskās spēles norisināsies no 28. augusta līdz 8. septembrim.

Izmantotie resursi:
LETA