Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Rožkova un Lasmans kļūst par trīskārtējiem Latvijas čempioniem kērlingā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rožkova un Lasmans kļūst par trīskārtējiem Latvijas čempioniem kērlingā
Foto: Elīze Birkāne

No 7. līdz 12. oktobrim norisinājās Latvijas kērlinga čempionāts jauktajiem pāriem ratiņkērlingā. Tajā par trīskārtējiem Latvijas čempioniem kļuva Sporta kluba "OB" komanda Poļina Rožkova un Agris Lasmans. Vienlaicīgi ar čempiona titula izcīnīšanu komanda ieguva tiesības pārstāvēt Latviju pasaules ķērlinga čempionātā jauktajiem pāriem ratiņkērlingā, kas no 2025. gada 11. marta līdz 16. martam norisināsies Skotijas pilsētā Stīvenstonā.

Latvijas čempionātā piedalījās piecas komandas. No sākuma tika aizvadīts divu apļu pamatturnīrs. Labākās divas komandas turpināja cīņu finālsērijā līdz divām uzvarām. Pamatturnīrā ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs pārliecinoši dominēja SKOB/Rožkova un Lasmans, bet kā otrie pamatturnīru arīdzan pārliecinoši noslēdza CC Rīga/Meijere un Briedis - sešas uzvaras astoņā spēlēs.

Finālkārtā pirmo zaudējumu čempionātā piedzīvoja pamatturnīra līderi SKOB/Rožkova un Lasmans 8:9. Otrajā finālspēlē viņi revanšējās un guva uzvaru ar rezultātu 8:4. Līdz ar to finālsērijā katrai komandai pa uzvarai, un bija nepieciešama trešā spēle, lai noskaidrotu čempionus. Pēdējā spēlē pašreizējie čempioni demonstrēja pārliecinošu sniegumu un pelnīti kļuva par Latvijas čempioniem. Spēles rezultāts 9:4.

Savukārt pēc pamatturnīra spēlēm trešajā vietā ierindojās ALL/Janeviča un Dimbovskis, kuri pamatturnīrā astoņās spēlēs guva četras uzvaras.

Latvijas kērlinga čempionāts jauktajiem pāriem ratiņkērlingā notiek ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Kērlinga halles un LR Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Evita Regža