Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

ASV un Kanādas parahokejisti sasniedz pasaules čempionāta pusfinālu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

ASV un Kanādas parahokejisti sasniedz pasaules čempionāta pusfinālu
Foto: USA Ice Hockey

LETA. ASV un Kanādas parahokejisti, noslēdzoties apakšgrupu mačiem, uzreiz nodrošināja vietu pasaules čempionāta pusfinālā.

A apakšgrupā ASV vienība uzvarēja visās trīs spēlēs, kopā ielaižot tikai vienus vārtus, un ieņēma pirmo vietu, aiz sevis atstājot Kanādu. Trešajā un ceturtajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Čehija un Dienvidkoreja, kuras meistarsacīkstes turpinās ceturtdaļfinālā.

Savukārt B apakšgrupā trīs uzvaras tikpat mačos svinēja Ķīna, bet vienu zaudējumu piedzīvoja Itālija, abām komandām sasniedzot ceturtdaļfinālu. Trešo un ceturto vietu grupā ieņēma Vācija un Norvēģija, kuras neiekļuva izslēgšanas spēlēs un savā starpā cīnīsies par septīto vietu.

Ceturtdaļfinālā Itālija spēkosies ar Čehiju, bet Ķīna mēros spēkus ar Dienvidkoreju. Pirmā pāra uzvarētāja pusfinālā spēlēs pret Kanādu, bet otrā pāra labākā vienība - pret ASV.

Visas spēles norisinās Mūsdžo arēnā, kas var uzņemt ap 3000 skatītāju.

Kopš 1996.gada ir aizvadīti 11 pasaules čempionāti, piecos no tiem, tajā skaitā pēdējos divos, uzvarējusi ASV, četri tituli ir Kanādai, bet pa vienam - Norvēģijai un Zviedrijai.

Meistarsacīkstes Saskačevanas provinces pilsētā Mūsdžo norisināsies līdz 4.jūnijam.