Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Aramai sudrabs pasaules čempionātā

Andrejs Siliņš

Aramai sudrabs pasaules čempionātā
Una Arma uz goda pjedestāla
(pirmā no kreisās)
Foto: orientesanas.lv

Otrā sacensību diena Pasaules studentu čempionātā orientēšanās sportā Tartu atnesa Latvijai pirmo medaļu - Una Arama izcīnīja 2. vietu sieviešu grupā, savukārt Edgars Bertuks palika vien soli aiz pjededstāla, izcīnot 4. vietu.

Šodien sievietēm bija jāveic 9 kilometru gara distance ar 19 kontrolpunktiem, savukārt vīriešiem 13,2 kilometru distancē bija jāatrod 25 kontrolpunkti. Būtiska nozīme izrādījās starta izlozei, jo, startējot sākumā, nācās "lauzt" ceļu nākamajiem dalībniekiem starp aizaugušiem izcirtumiem un nātrēm, kas dažviet sniedzās pat galvas augstumā. Šis apstāklis noteikti deva priekšrocības vēlāk startējošajiem, ko lieliski izmantoja arī mūsu sportisti.

Līdz ar ziņām no radio kontrolpunktiem ar nepacietību finišā tika gaidīta gan Una, gan vēlāk arī Edgars. Vēl pēdējā radio kontrolpunktā pirms finiša tika ziņots, ka Una par 9 sekundēm apsteidz otrā vietas ieguvēju, un skaļie līdzjutēju saucieni un Unas lieliskais finišs ļāva finišēt 1.vietā ar 20 sekunžu pārsvaru pār somieti Heini Veinmani.

Una gan distancē bija pamanījusies pieļaut vairākas kļūdas, tomēr, lai arī pēc Unas startēja vēl vairākas spēcīgas orientieristes, vienīgi somiete Bodila Holmstroma, veicot distanci praktiski bez kļūdām, spēja apsteigt mūsu sportisti, finišā uzrādot ļoti labu rezultātu un apsteidzot Unu par vairāk kā 6 minūtēm. Līdz ar to labāko trijnieks palika nemainīgs - 1. Bodila Holmstroma (FIN) 01:05.37; 2. Una Arama (LAT) 01:12.18; 3. Heini Vennmana (FIN) 01:12.38. No pārējām latviešu sportistēm augstāko vietu izcīnīja Kristīne Kokina (31.vieta - 1:27:12), savukārt Liene Brūvele un Krista Mihailova finišēja attiecīgi ar 55. un 56. rezultātu.

Aiz Edgara Bertuka divas minūtes startēja čehu sportists Mihala Smola, kurš pirms divām nedēļām izcīnīja sudraba medaļu Pasaules čempionātā vidējā distancē. Ātri veikta distances sākumdaļa un Edgara nelielā kļūda ļāva viņam Edgaru noķert jau distances sākumā un viņu abu vārdi tika ziņoti starp labākajiem pirmajos radio kontrolpunktos. Distances otrajā daļā Edgaram izdevās nedaudz atrauties no čehu sportista un tas viesa cerības, ka ja ne zelts tad vismaz otra medaļa Latvijai būs arī vīru grupā.

Tomēr četrus kontrolpunktus pirms finiša Edgars pieļāva lielu kļūdu, un pa to laiku Edgaru apsteidza gan Smola, gan arī krievu sportists Jurijs Masnijs, no kura arī Edgars bija pirms tam aizbēdzis. Finišā Edgars uzrādīja ceturto rezultātu ar laiku 1:28:25. Pirmo vietu saglabāja čehu sportists Mihals Smola (1:21:17), otro vietu izcīnīja šveicietis Fabians Hertners (1:23:16), savukārt trešā vieta jau pieminētajam krievu sportistam Juris Masnijs (1:25:13). Labāko trīsdesmitniekā izdevās iekļūt arī Anatolijam Tarasovam (23.vieta) un Kalvim Mihailovam(25.vieta), savukārt Atim Rešķim 44.vieta.

Rīt čempionāta programmā paredzēta vidējā distance ar startu plkst.10:00, kurā no Latvijas sieviešu grupā startēs Janeta Turka, Liene Brūvele, Kristīne Kokina un Una Arama, savukārt vīriešu konkurencē cīnīsies Renārs Roze, Anatolijs Tarasovs, Kristaps Jaudzems un Edgars Bertuks.

Sacensību oficiālā mājas lapa: easl.ee: 16th World University Orienteering Championship
WUOC rezultāti: easl.ee: 16th World University Orienteering Championship

Informāciju sagatavoja
orientesanas.lv redakcija

  +3 [+] [-]

, 2008-07-31 19:54, pirms 16 gadiem
Una malacis...žēl par Berci jāpaskatās splitos ko tad šis sadarīja

  +4 [+] [-]

, 2008-07-31 20:40, pirms 16 gadiem
Tiešām prieks par Unu!

  +4 [+] [-]

, 2008-07-31 21:17, pirms 16 gadiem
Super...Abi Malači...Edgaram nedaudz nepaveicās

     [+] [-]

, 2008-08-01 19:10, pirms 16 gadiem
Tiešām prieks par Unu!