Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvija uzvarējusi Baltijas orientēšanās čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvija uzvarējusi Baltijas orientēšanās čempionātā
Latvijas komanda. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Igaunijā notikušajā Baltijas čempionātā orientēšanās sportā Latvijas izlase jauniešu, junioru un elites grupās nopelnīja bagātīgu godalgu klāstu, iegūstot 13 medaļas garajā distancē un 11 godalgotas vietas stafetē. Līdz ar to ar šādiem rezultātiem Latvijas izlase nopelnīja arī zelta kausu valstu kopvērtējumā.

Šogad Baltijas čempionāts notika Igaunijā. Divas dienas pie Verskas Baltijas čempionātā piedalījās grupas no MW14 līdz pat MW21E. No Latvijas izlases Baltijas čempionātā startēja 61 sportists.

Garā distance

Garā distance bija gaidāma ļoti ātri skrienama - balts mežs, nelieli kalni un slapji purvi, no kuriem labāk izvairīties. Distances beigas sportistus veda cauri nedaudz zaļākam apvidum, bet nekas traks tas nebija. Tehnikas ziņā - kompass, kompass, kompass un kartes lasīšana. Un lielākajai daļai no Latvijas sportistiem tas izdevās, jo 13 medaļas jau pēc pirmās dienas bija kabatās!

Organizatori bija pacentušies, lai šogad Baltijas čempionāts nav garlaicīgs - M16 grupu dalībniekiem viens kontrolpunkts nebija iezīmēts kartē, tādēļ šo grupu rezultāti tika anulēti. Toties neskatoties uz to, ka kontrolpunka vieta nebija kartē, Latvijas sportists Niklāvs Dravants nepadevās un centās uz labu laimi šo punktu atrast un to arī izdarīja.

Stafete

Stafetes disciplīna vienmēr latviešu orientieristiem ir bijusi stiprā puse, un arī šoriez Baltijas čempionātā tas ir skaidri redzams - 11 pjedestāli. Stafetes apvidus bija tas pats, kas pirmajā dienā. Tātad vajadzīgas ātras kājas un precīzs virziens. Garākajām distancēm nāca klāt arī neredzēta kartes daļa, kur bija zaļāks un slikti skrienamāks. Pirms došanās uz stafeti, daudzi bija pārsteigti par garajām distancēm - sieviešu elites grupā 6,3km un vīru elitē 8,4km. Taču tas sportistus nenobiedēja, jo ātrākie tāpat iekļāvās 38min sievietēm (Sandra Grosberga) un 42min vīriešiem (Uldis Upītis).

Baltijas čempionāts jauniešiem SV16 un SV18 grupās un junioriem SV20 grupā bija arī noslēdzošāsatlases sacensības uz Eiropas un pasaules čempionātiem, tāpēc stafešu komandu sastādīšana tika pakārtota šiem čempionātiem.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums