Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Vienpadsmit Latvijas juniori dodas uz pasaules čempionātu orientēšanās sportā Rumānijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

No 3. līdz 8. jūlijam juniori vecumā līdz 20 gadiem no visas pasaules, kuru vidu būs arī 11 latviešu orientieristi un arī latviešu komentētājs, Rumānijas ziemeļu pilsētā Baia Mare sacentīsies savā starpā, lai noskaidrotu, kurš tad ir labākais trijās individuālajās disciplīnās un divās stafetēs orientēšanās sportā.

Pasaules junioru orientēšanās čempionāts (JWOC) šogad norisinās Rumānijā. Atšķirtība no pagājušā gada, kad meža ugunsgrēku dēļ jūlijā Portugālē varēja notikt tikai sprints pilsētā, bet meža disciplīnas - vidējā un garādistance - bija pārceltas uz novembri, šogad čempionāts notiks tikai vienu reizi ar visām sprinta un meža disciplīnām vienkopus kā līdz šim.

Pagājušajā gadā JWOC notika Portugālē, kur apvidus bija detalizēts ar pelēkajām nogāzēm, daudz zaļajiem caur kuriem vijas dzeltenie “ceļi”, akmeņiem un klintīm. Šogad – pilnīgs pretstats. Meža orientēšanās notiks uz vienas lielas nogāzes, kur varēs sastapties gan ar baltu, dzeltenu un zaļu mežu. Distances tehniskākas padarīs biežais ieloku tīkls, “plikās” nogāzes, vietām arī akmeņi. Un fiziski noteikti nevienam nebūs viegli – lielie kalni un karstums junioriem Rumānijā netrūks.

Šogad JWOC programmai pievienojas jauna disciplīna – sprinta stafete,kur komandā ir četri dalībnieki - divi puiši un divas meitenes. Runājot par sprintu, apvidus solās būs ātrs, neīpaši tehnisks, bet atslābt nevienā brīdī nedrīkst! Ātras kājas un svaiga galva – kā jau vienmēr.

Uz Rumāniju dosies 11 juniori, kuru vidū būs sešas meitenes - Leonarda Baltiņa, Laura Berķe, Agnese Jaunmuktāne, Anda Jaunmuktāne, Una Undīne Dzērve, Sanda Lapiņa - un pieci puiši - Austris Kalniņš, Emīls Saulīte, Matīss Saulīte, Matīss Timermanis, Edvards Zvirgzdiņš. Pārsteidzoši, ka komandā nav iekļauts Jēkabs Ločmelis, kurš pagājušajā gadā garajā distancē izcīnīja 21. vietu, sasniedzot no mūsu puišiem visaugstāko vietu no visām distancēm kopā. Kopā ar viņiem ir četri treneri – Baiba Smila, Fricis Spektors, Liene Brūvele, Liene Leske (fizioterapeite). Pasaules junioru čempionātu Rumānijā komentēs latviešu komentētājs Ivars Bācis, kurš uz Baiu Mari dosies pēc rītdienas "Stirnu buka" Alūksnē.

Čempionāts sāksies pirmdien, 3. jūlijā , ar sprintu Baias Mares pilsētas centrā.