Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Mūsējiem Baltijas čempionāts orientēšanās sportā būs atlase uz pasaules čempionātu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējiem Baltijas čempionāts orientēšanās sportā būs atlase uz pasaules čempionātu
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Šīs nedēļas nogalē, 29. un 30.maijā, Lietuvas pilsētas Šauļu apkārtnē notiks Baltijas čempionāts orientēšanās sportā, kur par medaļām cīnīsies Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un Baltkrievijas izlašu sportisti.

Latvija šajās sacensībās tiks pārstāvēta ar vairāk nekā 60 orientieristiem – 19 elites sportistiem un 42 jauniešiem un junioriem. Sestdien tiks noskaidroti Baltijas čempioni garajā distancē, bet svētdien medaļas tiks sadalītas stafetēs. Latvijas sportistiem šīs sacensības būs arī kā viens no atskaites punktiem komandas komplektācijai jūlija sākumā Čehijā notiekošajam pasaules čempionātam, bet pēc Baltijas čempionāta Latvijas elites sportisti dodas uz treniņnometni un atlases sacensībām Čehijā.

Baltijas čempionātos Latvijas orientieristi vienmēr cīnījušies par vietām uz goda pjedestāla, piemēram, 2017. gadā Ignalinas apkārtnē mūsu sportisti tika pie 23 godalgām, 2018. gadā Krāslavā Latvija izcīnīja 21 medaļu, 2019. gadā Viru – 15 medaļas, bet 2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ Baltijas čempionāts nenotika. Šogad Latviju pārstāvēs teju visi labākie orientieristi, un, cerams, ka elites grupā gan Sandra Grosberga, gan Artūrs Pauliņš atgūs savu 2018. gadā izcīnīto Baltijas čempionu titulu, kā arī Latvijas izlase tiks kronēta par Baltijas čempioni stafetē.

Latviju elites grupā Baltijas čempionātā pārstāvēs: Artūrs Pauliņš, Uldis Upītis, Endijs Titomers, Rūdolfs Zērnis, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, llgvars Caune, Valters Reneslācis, Rihards Krūmiņš, Alvis Reinsons, Ainārs Drozds, Sandra Grosberga, Irita Puķīte, Signe Sirmā, Liene Brūvele, Laura Puķīte.

     [+] [-]

, 2021-05-28 20:06, pirms 3 gadiem
Ar vecmeistariem Sirmo un Puķīti ierindā.