Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientieristi no Baltijas čempionāta atgriežas ar medaļām

Latvijas orientieristi no Baltijas čempionāta atgriežas ar medaļām
Baltijas čempionāta otrajā sacensību dienā norisinājās stafetes

Baltijas čempionāts, kas aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Igaunijā netālu no Tartu, pulcēja spēcīgākos orientieristus no piecām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Kaut arī pirms došanās uz sacensībām orientieristu vidē raisījās karstas diskusijas par izlases sastāviem un to atbilstību čempionātam, orientieristi no Igaunijas mājās atgriezušies ar medaļām – jāatzīst gan – ne spēcīgajās 21E grupās.

Baltijas čempionāta pirmajā dienā orientieristi sacentās par medaļām garajā distancē. Šajā dienā Latvijas līdzjutējus patīkami pārsteidza sportisti vīriešu konkurencē. M14E grupas skrējēji Klāvs Linde un Valdemārs Nulle starp spēcīgākajiem savas grupas sportistiem izcīnīja attiecīgi pirmo un trešo vietu. Arī grupā M16E līderis Rūdolfs Zērnis no Saldus pierādīja sevi, izcīnot garās distances zelta medaļu. Uz pjedestāla augstākajiem pakāpieniem kāpa arī grupas M18E pārstāvji Reinis Grende (1.vieta) un Dāvis Dišlers (2.vieta). Savukārt sīvā konkurencē starp junioriem M20E grupā savu meistarību spēja pierādīt Raivo Kivlenieks, izcīnot godpilno trešo vietu. Grupā M21E labāko rezultātu no latviešiem uzrādīja Jānis Kūms, garajā distancē finišējot 14.vietā. Dāmu konkurencē patīkami pārsteidza Madara Freimane no W18E grupas, garajā distancē izcīnot pirmo vietu, savukārt grupā W21E labāko rezultātu no Latvijas pārstāvēm uzrādīja Baiba Ozola, iegūstot 15.vietu.

Otrajā sacensību dienā norisinājās stafetes, kurās lielas cerības tika liktas uz Latvijas vīru komandām. Grupas M16 sportisti tās arī godam attaisnoja, komandai iegūstot otro vietu. Šīs spēcīgās komandas sastāvā startēja Mikus Puriņš, Valters Ļubinskis un Rūdolfs Zērnis, kurš, starp citu, uzrādīja labāko laiku trešo etapu konkurencē. Otrā un trešā Latvijas komanda attiecīgi ieguva piekto un 14.vietu.

M20 grupas konkurencē pie bronzas medaļām tika komanda, kuras sastāvā startēja Jānis Tamužs un brāļi Raivo un Andris Kivlenieki. Vēl divas citas Latvijas sportistu komandas finišēja attiecīgi sestajā un septītajā vietā. M21 grupas pārstāvjiem neveicās tik labi, kā bija cerēts, jo pēc traumas gūšanas izstāties bija spiests Latvijas pirmās komandas pirmais etaps Andris Jubelis, tādējādi otrais un trešais etaps (Jānis Peilāns un Jānis Kūms) distancē devās ar kopējo startu. Šajā grupā otrā Latvijas sportistu komanda ieguva 12.vietu.

Grupā W16 augstāko – ceturto vietu izcīnīja komanda, kuras sastāvā bija Līga Valdmane, Madara Šadrina un Arta Matinsone, bet W20 grupas meitenes Ieva Brice, Ance Rusova un Amanda Zīlišķe, kas startēja Latvijas otrajā komandā, gan tika pie bronzas medaļām, tūlīt aiz sevis atstājot Latvijas pirmo komandu. Grupas W21 ietvaros labāko – devīto – rezultātu uzrādīja komanda, kuras sastāvā startēja Janeta Turka, Liene Brūvele un Baiba Ozola.

Foto: Dace Buža
Vairāk bildes no Baltijas čempionāta iespējams aplūkot:
picasaweb.google.lv: Picasa interneta albumi - damd - BCh '10

Informāciju sagatavoja Anda Bīriņa, LOF preses dienests

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-05-27 16:08, pirms 14 gadiem
Paši jūs dīvaini Betnu var jau jūs arī saprast - kādu laiku vairs nav raksti par šahu, kuros spamot...

  +5 [+] [-]

, 2010-05-27 16:18, pirms 14 gadiem
sporta veids kurš nav iedomājams bez kompasa

  +1 [+] [-]

, 2010-05-27 16:30, pirms 14 gadiem
4uwis rakstīja: dīvains sports..
Tikai tādēļ ,ka tādi kā TU neko citu, kā to cīsiņroču basketu un urlbolu nav redzējuši. Besij tie FutenBasketisti.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-27 17:04, pirms 14 gadiem
Kāpēc nav 450 komenti? Tak superpopulārs sporta veids.

     [+] [-]

, 2010-05-27 19:10, pirms 14 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Kāpēc nav 450 komenti? Tak superpopulārs sporta veids.
Tādēļ, ka cilvēki ir tik sekli un domā, ka sports ir tikai baskets un futene... un tas ir slimi, ka nesaprot neko no citiem sporta veidiem
Slēpts komentārs: NIPEM

  +3 [+] [-]

, 2010-05-27 20:15, pirms 14 gadiem
Matīs, atslābinies, pagājušo gadu mainīja pat balsošanas sistēmu, lai orientēšanās nekļūtu par populārāko sporta veidu Latvijā

Uzskatiet kā gribiet, bet arī šodien pāris simtiņi Magnētā atkal noskries savas distances, kamēr daži klabina klavieres un tēlo sporta ekspertus

NIPEM, ko nozīmē esi nodarbojies? Pāris reizes noskrēji distances?

P.S. Ir distances, ko mierīgi var skriet arī bez kompasa, tad izmanto citus orientierus, piemēram, kalnu veidojumus un vadās pēc tiem, mierīgi "lasot" karti.

     [+] [-]

, 2010-05-27 20:18, pirms 14 gadiem
Starp jauniešiem vairāki tādi, kuriem viņu tēvi vēl nesen bija Latvijas izlasēs: Grende, Zērnis, Kivlenieks.
M21 sastāvi gan tādi, ko varētu uzskatīt tikai par prospective Bet nu jauniešiem kādreiz jāsāk aizstāt pieredzējušie.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-27 20:19, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: esmu nodarbojies ar to sviestu un varu pateikt - tas nav sports!!!
ja nezināji, tad profesionāli orientieristi trenējas krietni vairāk, nekā basketbolisti vai citu sporta veidu pārstāvji... un Latvijas orietieristi skriešanas ziņā var apskriet daudzus vieglatlētus...

  +3 [+] [-]

, 2010-05-27 20:27, pirms 14 gadiem
Ja distancē pie kontrolpunktiem būtu saliktas TV kameras un laika uzskaite (tāpat kā biatlonā vai slēpošanā) - orientēšanās sports būtu daudz skatāmāks par futbolu, vieglatlētiku uc.

     [+] [-]

, 2010-05-27 21:02, pirms 14 gadiem
jopcikkociņš rakstīja: Ja distancē pie kontrolpunktiem būtu saliktas TV kameras un laika uzskaite (tāpat kā biatlonā vai slēpošanā) - orientēšanās sports būtu daudz skatāmāks par futbolu, vieglatlētiku uc.
Tād skries uz kamerām nevis KP. Bet reāli tas notiek, piemēram Jukolas stafetēs, kad ir 4 - 5 TV punkti. VAdošās komandas skrien ar GPS raidītājiem un mežmalā 10'000-15'000 skatītāji bolās uz lielā ekrāna kā veči pārvietojas pa karti.
Jukolas stafetes jau pēc 3 nedēļām, večiem ~1400 komandas ar kopējo startu. Varēsiet skatīties arī internetā online

  +1 [+] [-]

, 2010-05-27 22:02, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: esmu nodarbojies ar to sviestu un varu pateikt - tas nav sports!!!
Diezvai esi nodarbojies, ja tā saki. Lai kautko sasniegtu vismaz valstiskā līmenī, ir jātrenējas ļoti nopietni, ne mazāk kā citos sporta veidos. Ātrumi mežā ir lieli, daudzi, kas pirmo reizi redz, kādā ātrumā pa mežu skrien top orientieristi, brīnās. Būtībā ātrumi daudz neatpaliek no tā kā tiek skriets krosā, ja protams mežs nav pārāk aizaudzis.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-28 09:04, pirms 14 gadiem
jopcikkociņš rakstīja: Ja distancē pie kontrolpunktiem būtu saliktas TV kameras un laika uzskaite (tāpat kā biatlonā vai slēpošanā) - orientēšanās sports būtu daudz skatāmāks par futbolu, vieglatlētiku uc.
Jā cik ir stastīts tad pie kontrolpunktiem iedzer aliņus, šņakstu... būtu interesanti.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-11 13:43, pirms 14 gadiem
nevis dīvains,bet db!!!