Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Upītim 66., Grosberga 12. vietā PK posmā orientēšanās sportā garajā distancē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Upītim 66., Grosberga 12. vietā PK posmā orientēšanās sportā garajā distancē
Uldis Upītis. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

LETA. Latvijas pārstāvis Uldis Upītis ceturtdien Norvēģijā izcīnīja 66.vietu Pasaules kausa (PK) posma orientēšanās sportā garajā distancē, bet Latvijas pārstāve Sandra Grosberga izcīnīja augsto 12.vietu garajā distancē.

15 030 metrus garo distanci visātrāk veica mājinieks Kaspers Hārlems Fosers, distancē pavadot stundu 28 minūtes un sešas sekundes.

Pārējās vietas uz goda pjedestāla 123 sportistu konkurencē ieņēma zviedri Ēmils Svensks un Martins Regborns, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi trīs un deviņas sekundes.

Upītis ierindojās 66.vietā, uzvarētājam zaudējot 20 minūtes.

68.vietu ieņēma Rūdolfs Zērnis (+20:33), 69.vietu - Matīss Saulīte (+20:39), 70. - Fricis Spektors (+20:54), 82. - Ilgvars Caune (+23:51), bet Edgars Bertuks pieļāva kļūdu kontrolpunktā.

12 kilometru garajā distancē uzvaru svinēja zviedriete Tūve Aleksandešone, kura finišēja stundā 22 minūtēs un septiņās sekundēs.

Otro vietu ieņēma uzvarētājas tautiete Sāra Hāgstrema, atpaliekot 55 sekundes, bet trešā finišēja mājiniece Marīe Olausena (+4:43).

Grosberga uzvarētājai zaudēja deviņas minūtes un 57 sekundes, 102 sportistu konkurencē ieņemot 12.vietu.

Elza Ķuze ierindojās 48.vietā, no uzvarētājas atpaliekot 22 minūtes un astoņas sekundes, 79.vietā finišēja Leonarda Baltiņa (+35:59), bet Signe Sirmā ieņēma 85.vietu (+38:09).

Šis ir sezonas pirmais PK posms.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-04-28 04:42, pirms gada
Laikam orientēšanās nekad nebūs skatāms TV, pat neskatotiesuz daudzveidīgu tehnoloģiju klāstu, kas šajā sporta veidā ir ienācis, jo viss notiek pārāk ilgi. Retais ir gatavs sēdēt 6 stundas pie ekrāna, lai skatītos samērā vienmuļu sacīksti ar jau iepriekš prognozējamu rezultātu. Biju pārsteigts, ka pasen atpakaļ skatītās tiešraides pa 5 eiro cena šoreiz bija izaugusi līdz 9 eiro. Padaudz priekš PK.
Sandra malacis, ir progresējusi, būtu pat 10-niekā, ja pāris norvēģietes nepielietotu savu mīļoto "mugursomas" taktiku un lielu daļu distances nenomauktu pakaļ līderēm. Bet tas viņiem ir asinīs, slēpošanā viņi dara tāpat, iespējams, tāda treniņu metodika. Puišiem starts samērā neveiksmīgs, itkā skrien gadu no gada, bet kā kļūdās tā kļūdās. Elza arī malacis, lēnām, bet progresē. Signei kārtējais lielo sacensību sindroms, atkal izgāzās kā veca sēta, varbūt 100 grami konjaka pirms starta jāierauj, lai tik daudz nekļūdītos katru reizi?