Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Eiropas orientēšanās čempionāts atklāts

Jānis Pārums

Eiropas orientēšanās čempionāts atklāts
Andris Kivlenieks

Šodien, 25. maijā Ventspils Olimpiskajā centrā tika atklātas vienas no svarīgākajām orientēšanās sacensībām šosezon - 7. Eiropas orientēšanās čempionāts, informē sacensību preses dienests.

Sestdien Ventspilī ieradās lielākā daļa sportistu, lai varētu aizvadīt treniņus organizatoru piedāvātajos treniņrajonos, kas ir līdzīgi sacensībās gaidāmajiem. Daudzu valstu sportistiem šī būs jau otrā ciemošanās Latvijā, jo pavasara sākumā tika aizvadītas dažādas treniņnometnes. Jāpiemin, ka potenciālie medaļnieki – pieckārtējais pasaules čempions Tjerī Georio no Francijas, pasaules čempions garajā distancē Matiass Mercs no Šveices, nav bijuši Latvijā ne reizi.

Latvijas izlase gatavojoties čempionātam, aizvadīja vienu treniņnometni Rīgas apkārtnē, kā arī Čehijas Augstkalnē. Ventspils apkārtnes meži jau divus gadus bija liegti jebkuram izlases kandidātam, tomēr tas nemazina mūsu sportistu priekšrocības, jo šajā apvidū pirms tam ir notikušas diezgan daudz sacensības.

Latvijas izlasei vispateicīgākās būs sprinta, vidējās un stafešu distances, kurās tad arī tiek gaidīti vislabākie rezultāti gan vīriešiem, gan sievietēm.

Vislielākas cerības tiek liktas uz Mārtiņu Sirmo sprinta un vidējā distancē, kā arī stafetē visticamāk kopā ar Edgaru Bertuku un Jāni Krūmiņu. Sieviešu vidū vislabākie rezultāti tiek gaidīti no mūsu sieviešu izlases līderes Aijas Skrastiņas, kas apņēmusies labi nostartēt visās disciplīnās. Katrā no distancēm noteikti labus rezultātus uzrādīs arī pārējie Latvijas izlases orientieristi, jo visiem šīs ir galvenās sacensības gadā.

2008. gada Eiropas čempionāta sacensību programma:

26.05. - sprints (kvalifikācija, fināli)
27.05. - garā distance (kvalifikācija)
28.05. - garā distance (fināli)
29.05. - atpūtas diena
30.05. - vidējā distance (kvalifikācija)
31.05. - vidējā distance (fināli)
01.06. – stafetes

Informāciju sagatavoja:
Eiropas čempionāta preses dienests

  +3 [+] [-]

, 2008-05-25 17:55, pirms 16 gadiem
rīt pirmās medaļas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-05-25 18:28, pirms 16 gadiem
Gribas jau teikt ka Sirmais 1oo% medālis

  +1 [+] [-]

, 2008-05-25 18:56, pirms 16 gadiem
es domāju kāpēc uz basi Arēnā tik maz skatītāju... a te izrādās ka visi orientējas uz Ventspili... no Dagdas jau trešo nedēļu laikam skrien...
Nu bet ir jau to vērts kā nekā aizpagājušāgada populārākais sporta veids LV

Prozit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: keeper16

  +6 [+] [-]

, 2008-05-25 21:00, pirms 16 gadiem
Ak ovečkin, ovečkin laikam jau nekad neizārstēsies.
Vai par tādu Rīgas maratonu esi dzirdējis?
Tad palasi orientesanas.lv: Orientieristi skrien Rīgas maratonā |...
izrādās, ka tie sēņotaji un tizleņi apskrien visus ūberkrutos Latvijas vieglatlētus... Un vēl arī krosa čempionāta rezultātus vari paskatīties- tur arī orientieristi, pat īpaši šim pasākumam netrenējoties, ir vadošajās pozīcijās.
Laikam jau patiesība ir kaut kur citur, nevis dažu aprobežotu basketbolistu vai hokejistu smadzenēs... Un uz olimpiādi konkursu vinnēja arī orientieriste, tā ka orientieristiem ne tikai ar kājam, bet arī ar smadzenēm viss ir kārtībā, atšķirībā no dažiem citiem...

  +3 [+] [-]

, 2008-05-25 21:06, pirms 16 gadiem
oveckins#1 tu jau gadiem neesi izaudzis no sava 10 gadnieka prātiņa - ar katru gadu aizvien st*lbāk uzvedies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-26 12:52, pirms 16 gadiem
Stulbi ir tas ka tu esi izcēlies ar saviem tiešām ''īpašajiem'' komnetāriem par šo sprortu tik ļoti, ka es skatos rakstus par OS tikkai aiz intreses : ''nez cik debī*u sacerējumu šoreiz oveckins#1 būs safantazējis ? ''

     [+] [-]

, 2008-05-26 15:16, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: dafaktpvan tu esi slims, tu raksti: par sevi vnjis raksta, par mani bish stulbi ne?

man liekas te viens cits ir slims (tā riktīgi)