Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Raize izcīna 13. vietu PČ junioriem orientēšanās ar slēpēm

Raize izcīna 13. vietu PČ junioriem orientēšanās ar slēpēm
Foto: Edgars Bričonoks

Ukrainas pilsētā Sumi vienlaicīgi norisinās Eiropas čempionāts pieaugušajiem, pasaules čempionāts junioriem un Eiropas čempionāts jauniešiem. Ir aizvadīta pirmā čempionāta daļa, kurā spilgtākais rezultāts ir madonieša Naura Raizes izcīnītā 13. vieta pasaules čempionātā junioriem vidējā distancē.

Sacensību nedēļa iesākās ar jaukto sprinta stafeti, kur Latvijas izlasi pārstāvēja Raivo Kivlenieks un Zane Čamane. Komanda ierindojās 13. vietā nāciju vērtējumā no 20 startējušajām valstīm. Savu startu komentēja Raivo Kivlenieks: “Kopumā starts izdevās un lielas kļūdas nepieļāvu. Distances samērā vienkāršas. Izjūtams sniega trūkums, taču par laimi taisnie varianti neatmaksājās apvidus dēļ. Esam vēl labākas slēpju slīdamības meklējumos. Iespējams, iespaidu uz to atstāj sausais klimats. Pasākums kopumā interesants, un laba pieredze.”

Nākamajā dienā uz starta sprinta distancē stājās visi izlases dalībnieki un atzīstamu rezultātu uzrādīja Jānis Baunis, ieņemot 15. vietu EČ jauniešiem. Pieaugušo izlasē augstāko vietu sasniedza Andris Kivlenieks, paliekot 33. vietā. Lūk, kas par savu staru bija sakāms Jānim Baunim: “Rezultāts kaut cik apmierinošs, pirms starta bija laba pašsajūta, slēpes arī labi slīdēja, bet šodien nebija izturības, uz beigām bija nogurums, bet izturēju līdz galam bez manāmām kļūdām.”

Trešajā sacensību dienā sportisti sacentās vidējā distancē, kurā Nauris Raize sasniedza augsto 13. vietu, kas ir pēdējo gadu spožākais panākums junioru līmenī.Naura Raizes komentārs: “Mērķis bija viens – uzlabot sprintā uzrādīto rezultātu. Distanci veicu bez ievērojamām kļūdām un arī ātrums bija labs. Ar iegūto rezultātu esmu apmierināts.” Pieaugušo izlases cerība Andris Kivlenieks neuzlaboja sprinta rezultātu un palika 36. vietā, neapmierināts ar savu sniegumu un pie tā vaino neprognozētu fiziskās formas kritumu.

Čempionāti turpināsies rītdien ar stafetes sacensībām un svētdien ar garo distanci. Nedēļas nogalē medaļas dalīs arī ziemas orientēšanās veterāni.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tamužs
LOF preses dienests


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Pēc nedēļas sāksies pirmās pasaules mēroga MTB orientēšanās sacensības Latvijā

Jau nākošnedēļ, no 4. līdz 7. jūlijam, Smiltenes pievārtē esošajā sporta kompleksā “Teperis” pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules līmeņa sacensības MTB orientēšanās sportā (MTBO), kur vienlaicīgi tiks aizvadīts kā Pasaules kausa 2. posms, tā arī U23 pasaules čempionāts. Plānots, ka kopumā sacensībās piedalīsies ap 200 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm.
Ilze Jumiķe (vidū). Foto: LOF>.

Jumiķe desmitniekā arī sprintā Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Polijā notikušajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Ilze Jumiķe iekļuva desmitniekā arī sprintā, izcīnot 9. vietu.
Latvijas komanda. Foto: LOF.

Jumiķe desmitniekā garajā distancē Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Polijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā garajā distancē sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, labāko rezultātu mūsu izlases rindās sasniedzot Ilzei Jumiķei, kura tika desmitniekā.