Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts taku orientēšanās

Andrejs Siliņš

Paralēli Eiropas Čempionātam orietntēšanās sportā no 27. līdz 28. maijam Ventspilī notiks arī Eiropas Čempionāts Taku orientēšanās.

Taku orientēšanās (jeb OTD) ir viens no jaunākajiem orientēšanās sporta veidiem. Šajā orientēšanās sporta paveidā tiek līdzvērtīgi vienoti dalībnieki ar dažādām fiziskajām īpašībām. Vismazkustīgākajam cilvēkam ar īpašajām vajadzībām, kurš pārvietojas ar ratiņkrēslu, kruķu, spieķu, pavadītāju rokas atbalsta u.c. palīglīdzekļu palīdzību, ir iespējams līdzvērtīgi sacensties un pat arī uzvarēt visveselāko un spēcīgāko sportistu tāpēc, ka distancē patērētais laiks rezultātu nenosaka. Distanču garumi no 1 līdz 3,5 km.

Orientēšanās taku distancē dalībnieks ar kartes un kompasa palīdzību apmeklē kontrolpunktus noteiktā secībā - pavēles distancē. Dalībniekam ir jānosaka, kurš no apvidū izliktajiem, vairākiem kontrolpunktiem, atbilst kartē iedrukātā aplīša centram un kontrolpunkta atrašanās vietas dabā aprakstam. Savu lēmumu dalībnieks apstiprina, atzīmējoties īpašā kontrolkartiņā. Par pareizu atbildi dalībnieks iegūst vienu punktu. Uzvarētāju nosaka pēc vairāk nopelnīto punktu summas, nevis pēc distancē pavadītā laika.

Latviju Eiropas Čempionātā Taku orientēšanās pārstāvēs 2 izlases - OTD Paralimpiskā izlase un OTD atklātās grupas izlase. Pēc sacensību noteikumiem paralimpiskais dalībnieks vienlaicīgi drīkst būt arī atklātās grupas dalībnieks un komandai ieskaites punktus dod gan vienā, gan otrā grupā. Ja Paralimpiskajam dalībniekam ir absolūti labākais rezultāts, tad viņš saņem divas čempionu titulus un medaļas: paralimpiskais OTD čempions un OTD čempions atklātajā grupā.

2008. gada Eiropas čempionāta Taku orientēšanās sacensību programma:
26.05. – treniņsacensības
27.05. – 1. sacensību diena
28.05. - 2. sacensību diena

Līdz čempionāta sākumam atlikušas 3 dienas
Visu informāciju par Eiropas čempionātu var atrast eoc2008.lv
Informāciju un bildes par orientēšanās sportu meklējiet orientesanas.lv

Informāciju sagatavoja
Eiropas čempionāta preses dienests

Slēpts komentārs: Jury

  +2 [+] [-]

, 2008-05-23 08:27, pirms 16 gadiem
patiesibaa ljoti interesants sportaveids

  -4 [+] [-]

, 2008-05-23 08:54, pirms 16 gadiem
Tas jau tomēr labāk nekā skraidīt pa krūmiem.