Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā noskaidroti Latvijas taku orientēšanās čempioni

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jūrmalā noskaidroti Latvijas taku orientēšanās čempioni
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

20. un 21. augustā kempinga “Nemo” apkārtnē Vaivaros, Jūrmalā norisinājās Latvijas taku orientēšanās čempionāts, kur abās sacensību dienās dalībnieki sacentās Pre-O distancēs. Čempionāts reizē bija arī Jūrmalas pilsētas domes kauss "Tu vari 2022".

Sacensības norisinājās kempingam apkārt esošajā piejūras kāpu daļā ar labi pārredzamu priežu mežu un intensīvu ceļu un taku tīklu. Katrā no dienām Latvijas čempionāta medaļas tika izcīnītas grupās PE, JE un AE.

Pirmajā dienā AE grupā uzvara Guntaram Mankum (Saldus OK), otro vietu ieguva Raivis Reinsons (Mežmalas/Madona), bet trešā vieta tika Jēkabam Narvaišam (Sprīdītis TSK). PE grupā uzvara Vjačeslavam Lukaševičam (ISRK Krāslava), otrā vieta Guntim Jakubovskim (IADC "Ausma"), bet trešais bija Valdis Strods (IADS "Ausma"). JE grupā labākais Artjoms Ivanovs (Stiga OK), bet otro vietu ieguva Patrīcija Bondare.

Otrajā čempionāta dienā AE grupā pirmā vieta Zitai Rukšānei (Taciņa), sudrabs Guntaram Mankum, bet vēl viena bronza Jēkabam Narvaišam. PE grupā vietu sadalījums tāds pats kā pirmajā dienā - zelts Vjačeslavam Lukaševičam, sudrabs Guntim Jakubovskim, bet bronza Valdim Strodam. JE grupā arī dubultuzvara Artjomam Ivanovam, sudrabs Patrīcijai Bondarei, bet bronza Sanijai Alksnei (Meridiāns OK/CPSS).

Sacensības Pre-O distancē noris divos sektoros - distances sektorā sacensības notiek bez laika kontroles un rezultātu nosaka iegūto punktu summa par pareizajām atbildēm, bet laika KP sektorā dalībniekiuzdevumus veic sēžot krēslā. Rezultātu nosaka dalībnieka atbildes ātrums sekundēs. Par katru nepareizu atbildi, tiek pieskaitītas 60 soda sekundes. Visu KP uzdevumu sekundes tiek summētas. Pre-O distancē galējo rezultātu nosaka, summējot distances sektorā iegūtos punktus par pareizajām atbildēm un sekunžu summu (tīrais laiks + soda sekundes) L-KP sektorā.

Sacensības organizēja Latvijas Orientēšanās federācija un orientēšanās klubs “Stiga” sadarbībā ar Jūrmalas Sporta servisa centru un Jūrmalas valstpilsētas domi.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums