Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas orientieristi pasaules čempionāta labāko divdesmitniekā

Jānis Celmiņš

Trīs Latvijas orientieristi pasaules čempionāta labāko divdesmitniekā
Aija Skrastiņa sprinta kvalifikācijā
Foto: www.worldofo.com

Ceturtdien, 20. augustā no rīta pasaules orientēšanās čempionātā notika sprinta distances kvalifikācijas skrējieni. Savukārt vakarpusē jau tika sadalītas medaļas īsākajā orientēšanās disciplīnā. Sieviešu konkurencē Aija Skrastiņa izcīnīja 16. vietu, Inga Dambe 18., savukārt vīriešu finālā Mārtiņš Sirmais 19. vietā.

Šoreiz gan sprinta kvalifikācijas skrējieni, gan fināli nenotika ielās, parkos vai pagalmos, bet gan Miškolcas piepilsētas mežā, turklāt, fināla dalībniekiem distance vijās cauri zooloģiskajam dārzam.

Gan Aija Skrastiņa, gan Inga Dambe savās sprinta kvalifikācijas grupās nostartēja labi un pārliecinoši iekļuva finālos. Attiecīgi pirmajā kvalifikācijas grupā Ingai 11. vieta, bet otrajā grupā Aijai 6. vieta. Kristīne Kokina jau uz pirmo kontrolpunktu pieļāva kļūdu un zaudēja minūti, kas vēlāk pietrūka, lai kvalificētos finālam. Vīriem kvalifikācijā veiksmīgi startēja gan Jānis Krūmiņš, gan Mārtiņš Sirmais. Jānim pirmajā kvalifikācijas grupā 11. vieta, bet Mārtiņam otrajā kvalifikācijas grupā 14. rezultāts. Mazāk veiksme uzsmaidīja Renāram Roze, kuram „sāpīgā” 16. vieta trešajā kvalifikācijas grupā, tikai nieka 4 sekundes viņu šķīra no fināla.

Pa dienu nedaudz atpūtušies, pēcpusdienas svelmē dalībnieki atkal atgriezās tajā pašā sacensību centrā, kur noritēja kvalifikācijas skrējieni. Pirmie startēja vīri. Mārtiņš finišēja 19.vietā, savukārt Jānis skrēja tik ātri, ka distancē izlaida vienu kontrolpunktu un finišēja bez rezultāta. Puišiem zooloģiskajā dārzā distance vijās caur zirgu aploku un daudzajiem apmeklētāju labirintiem.

PČ orientēšanās sprints (sievietes)

1. Andrey Khramov (RUS) 15:10.6
2. Fabian Hertner (SUI) 15:36.2
3. Daniel Hubmann (SUI) 15:38.2
...
19. Mārtiņš Sirmais (LAT) 16:40.0
Jānis Krūmiņš (LAT) MP

Uzreiz pēc vīriešu finiša distancē devās 45 stiprākās sievietes. No latvietēm pirmā startēja Inga un pēc finiša bija apmierināta ar savu sniegumu, vien pieļāva nepareizu ceļu izvēli un vienu no beigu kontrolpunktiem. Aija distancē izskatījās gana ātra, lai atkal pacīnītos par vietu labāko desmitniekā. Tas droši vien arī būtu izdevies, ja vien nebūtu pieļautas nelielas kļūdas uz diviem kontrolpunktiem, kas sprintā dārgi maksā. Rezultātā Aijai 16. vieta, bet Ingai 18. rezultāts. Interesanti, ka meitenēm zooloģiskajā dārzā esot bijis jāskrien gar tīģera krātiņu, un plēsīgais dzīvnieks ar savu skatienu pavadīja ne vienu vien sportisti.

PČ orientēšanās sprints (vīrieši)

1. Helena Jansson (SWE) 15:07.9
2. Linnea Gustafsson (SWE) 15:49.7
3. Simone Niggli (SUI) 15:54.7
...
16. Aija Skrastiņa (LAT) 16:29.6
18. Inga Dambe (LAT) 16:41.6

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Kokina