Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

''Cēsu rudens'' aizvadīts jau 54. reizi ar pārliecinošām uzvarām individuāli un stafetēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Cēsu rudens'' aizvadīts jau 54. reizi ar pārliecinošām uzvarām individuāli un stafetēs
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Ar "Cēsu rudens" un Cēsu stafetes sacensībām aizvadītajā nedēļas nogalē turpinājās Latvijas kauss un Latvijas stafešu kauss, abās sacensību dienās kopā pulcējot teju 600 dalībnieku. Elites grupās individuāli uzvaras Rūdolfam Zērnim (Saldus OK) un Laurai Vīķei (Kāpa OK), kamēr stafetē nepārspētas Saldus OK un ZVOC-VBSS komandas.

ēsu rudens joprojām nemainīgi norisinās klasiskajā jeb garajā distancē, kas katru gadu orientieristus pievelk ar interesantajiem un izaicinošajiem apvidiem Cēsu pusē. Šoreiz sacensības notika Kunčos netālu no Priekuļu biatlona trases un piedāvāja orientēšanos kalnainā un fiziski smagā apvidū.

Vīru elitē R. Zērnim bezkompromisu uzvara, otrās vietas ieguvēju Ilgvaru Cauni (Azimuts OK-Sm BJSS) apsteidzot par gandrīz deviņām minūtēm. Distances sākumā R. Zērnis bija pieļāvis nelielu kļūdu un pie ceturtā punkta vēl atradās iedzinējos, taču distances turpinājumā pamazām no konkurentiem atrāvās. Trešā vieta, gandrīz desmit minūtes aiz uzvarētāja, Jānim Krūmiņam (Briksnis SK). Godalgu cienīgu ātrumu distancē rādīja arī arī Ainārs Drozds (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kurš pieļāva vairāk kā četru minūšu kļūdu uz septīto kontrolpunktu, un Mārtiņš Sirmais (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kurš distances beigās bija šķietami skrējis krietni lēnāk kā sākumā.

"Pēc 11 gadu pārtraukuma bija patīkami atgriezties klasiskajā Cēsu Rudenī. Sacensībām galvenais mērķis bija aizvadīt kārtīgu treniņu, jo 14,5km garā distance labi iekļāvās treniņplānā, gatavojoties Pasaules kausam Itālijā. Ar garo distanci kopumā esmu apmierināts, kaut arī pieļāvu vairākas paviršības kļūdas. Otrajā dienā OK Saldus kārtējo reizi apliecināja savu stafešu kultūru. Paldies Emīlam un Kristapam par lielisko sniegumu," tā R. Zērnis.

Dāmu elitē L. Vīķei šī bija otrā uzvara šosezon, tuvākās sekotājas Kristīni Bertuku (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un Aiju Skrastiņu (Briksnis SK) , kuras šķīra tikai 15 sekundes, apsteidzot par vairāk kā divarpus minūtēm.

“Pašai prieks par izcīnīto uzvaru Cēsu rudenī. Apvidus patika, jo, kā jau pie Cēsīm, tas bija dikti dažāds - ļoti labi skrienams "baltais" mežs mijās ar dažādas skrienamības un brienamības "zaļajiem", kurus distances plānojums vietām ļāva izbaudīt visā pilnībā. Distanci izdevās veikt stabili, bez lielām kļūdām, un tas šoreiz bija pietiekami, lai uzvarētu,” komentē L. Vīķe.

Stafetes sacensībās gan Saldus klubam vīru konkurencē ar Emīlu Zērni, Kristapu Jaudzemu un Rūdolfu Zērni sastāvā, gan ZVOC-VBSS dāmām Līgai Valdmanei, Sandai Lapiņai un Dacei Gaigalai pārliecinošas uzvaras ar vairāk kā piecu minūšu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem. Vīru elitē otrā vieta Mežmalas/Madona komandai ar Andri Jubeli, Alvi Reinsonu un Guy Sabo Bar sastāvā, kamēr trešie mājinieki Meridiāns/CPSS/Pārgauja orientieristi Ainārs Drozds, Mārtiņš Sirmais un Kārlis Neimanis. Sieviešu elitē otrā vieta Alnis OK-JNSC orientieristēm Elzai Ķuzei, Ilonai Daģei un Zanei Dzirkalei, bet trešās Kāpa OK dāmas Magda Cigle, Ieva Nāgele, Ieva Rukšāne.

Sezonas turpinājumā atlikuši vēl tikai divi Latvijas kausa un viens Latvijas stafešu kausa posms.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums