Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jaudzems un Kokina kļūst par uzvarētājiem LK orientēšanās sportā garajā distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jaudzems un Kokina kļūst par uzvarētājiem LK orientēšanās sportā garajā distancē
Kristīne Kokina. Foto: Ojārs Millers.

Pagājušajā nedēļas nogalē Cēsu pusē Raiskumā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā garajā distancē par uzvarētājiem kļuva Kristaps Jaundzems un Kristīne Kokina.

56. ""Cēsu rudens" šogad atgriezās populārajā Cēsu apkārtnes mežā Raiskumā. Pirmajā sacensību dienā dalībnieki sacentās garajā distancē. Kalni un ieplakas, zaļais mežs un baltais, un vēl pa kādam purviņam. Tāds bija apvidus "Cēsu rudens" sacensībās garajā distancē.

Vīriešu elitei garā distance bija 13,1 kilometru gara ar pamatīgu kāpumu – 480 metri. Sieviešu elitei distance bija 10,3 kilometru gara ar kāpumu 375 metri. Kāpums bija pamatīgs visām grupām, bet no tā katrs dalībnieks varēja nedaudz izvairīties, skrienot apkārt pa takām, stigām un ceļiem, ko arī vairāki izmantoja.

Vīriešiem uzvarēja Kristaps Jaundzems (Saldus OK), kurš distanci veica 1:26:06 un par divām minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Alvi Reinsonu (Mežmalas/Madona). Trijnieku noslēdza Jānis Tamužs (Ozons).

Sievietēm pie uzvaras spraigā un līdzīgā cīņā tika Kristīne Kokina (Meridiāns OK/CPSS), kura uzrādīja laiku 1:28:54 un par 10 sekundēm apsteidza Aiju Skrastiņu (Briksnis SK). Trešajā vietā ierindojās Irita Puķīte (Kāpa OK), kura no pirmajām divām atpalika trīs minūtes.