Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Stafetēs 5. un 9. vieta

Jānis Pārums

Stafetēs 5. un 9. vieta
Mārtiņš Sirmais

Šodien, 20. jūlijā, Latvijas izlases komandas izcīnīja visu laiku labākos rezultātus stafešu skrējienos pasaules čempionātos orientēšanās sportā – vīriem 5. vieta un sievietēm 9. vieta. Vīru komandā startēja Edgars Bertuks, Jānis Krūmiņš un Mārtiņš Sirmais, sieviešu komandā – Inga Dambe, Zanda Abzalone un Aija Skrastiņa.

No rīta pirmās startēja sieviešu komandas. Pēc pirmā etapa līderos izvirzījās Krievijas, Zviedrijas un Šveices komandas, bet pēc otrā etapa viņām pievienojās somietes, kas beigu beigās arī ieguva zelta medaļas.

Sudraba medaļas šoreiz krievietēm, bet bronza - zviedrietēm. Mūsu komandā pirmo etapu skrēja Inga Dambe un 26 komandu konkurencē finišēja 9. vietā. Otrajā etapā devās Zanda Abzalone, kas distanci veica lēnāk un finišēja kā desmitā, bet trešajā etapā Aijai Skrastiņai izdevās apdzīt priekšā esošo Ungārijas sportisti, un Latvijas sieviešu komanda ieguva augsto 9. vietu. Šis ir Latvijas izlases sieviešu komandas augstākais rezultāts Pasaules Čempionātu stafetēs.

Pēc tam distancē devās 36 vīru komandas, un jau pirmajā etapā Edgars Bertuks startēja izcili, uzrādot otro labāko laiku un zaudējot līderiem frančiem 22 sekundes. Attiecīgi Jānis Krūmiņš distancē devās kā otrais, bet turpat aiz viņa, tikai dažas sekundes vēlāk distancē devās Čehijas un Lielbritānijas komandu otrie etapi. Jānis Krūmiņš savā etapā uzrādīja 12. rezultātu, tāpēc „nosvieda” komandu uz 7. vietu. Trešais distancē devās Mārtiņš Sirmais, un viņam priekšā bija Lielbritānijas, Francijas, Krievijas, Šveices, Ungārijas un Čehijas komandu sportisti. Pirmais šoreiz finišēja Lielbritānijas sportists Jamie Stevenson, otrais - krievs Valentīns Novikovs, trešais - šveicietis Daniels Hubmans, bet ceturtais mājinieks čehs Tomass Dlabaja. Mārtiņam izdevās apskriet Ungārijas sportistu un finišēt izcili – Latvijas komandai 5. vieta, aiz sevis atstājot spēcīgās skandināvu komandas. Diemžēl no distances izstājās Francijas komandas līderis Tjerī Žoržū, kas trešo etapu uzsāla kā piektais. Šis ir arī Latvijas izlases vīriešu komandas augstākais rezultāts pasaules čempionātu stafetēs. Iepriekšējais labākais rezultāts bija 7. vieta 2006. gada čempionātā Dānijā, kad komandā arī startēja Edgars Bertuks, Jānis Krūmiņš un Mārtiņš Sirmais.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā notika no 13.-20.jūlijam Čehijas pilsētas Olomucas apkārtnē.

Informāciju sagatavoja:
orientesanas.lv redakcija

Slēpts komentārs: Cepamkaka3

  +1 [+] [-]

, 2008-07-20 20:07, pirms 16 gadiem
Super...malači!!!
Tā turpināt.. turklāt līdz 3. vietai pietrūka tikai nedaudz vairāk par minūti.
Es tiešām ticu, ka Latvija šādā vīru sastāvā VAR paņemt medaļas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-07-20 20:11, pirms 16 gadiem
kolins rakstīja: Offtopic: Vācija - Puertoriko 48 - 39 pēc puslaika! Dirks un Kamans šodien plosās! Arī Hanmans iedankoja pāri Puertorikānim un iedeava pāri elegantas piespēles Kamanam! Iesaku skatīties DSF!

ieliec linku!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-21 02:10, pirms 16 gadiem
no kurienes briti tik speeciigii ????

     [+] [-]

, 2008-07-21 12:55, pirms 16 gadiem
Vīri un dāmas īstākie malači Domāju ka sievām 1.etapu vajadzēja skriet Aijai un pēdējo Ingai bet super!
Vīri cepuri nost...K-ko tādu es tikai sapņot varēju..līdz 3niekam 64 sekundes...pēc pāris gadiem mums būs medaļas stafetēs gan EČ gan PČ

     [+] [-]

, 2008-07-21 12:56, pirms 16 gadiem
da britiem apvidus pa rokai - apaļās formas nogāzes un klintis. Britānijā līdzīgi

     [+] [-]

, 2008-07-22 01:21, pirms 16 gadiem
tas ka apvidus ir līdzīgs vēl neko nedod, bet no kurienes viņiem tie skrējēji tā pēkšņi parādījušies

  +1 [+] [-]

, 2008-07-26 13:00, pirms 16 gadiem
Malachi.
Tā turpināt un drīz šis sporta veids būs ļoti populārs ceru uz to..

  -1 [+] [-]

, 2008-07-26 15:33, pirms 16 gadiem
Kaut kā nemanāmi, bet tomēr arī Britiem ir diezgan labu OS meistaru.. paskaties pasaules rangu un būsi pārsteigts.. es arī biju.