Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Bertuks pasaules orientēšanās čempionātā izcīna arī bronzu

Andrejs Siliņš

Bertuks pasaules orientēšanās čempionātā izcīna arī bronzu
Edgars Bertuks
Foto: LOF

Ceturtdien Latvijas orientēšanās izlases līderis Edgars Bertuks atkal pierādīja savu piederību pasaules sporta elitei un izcīnīja bronzas medaļu pasaules orientēšanās čempionāta garajā distancē. Šī Edgaram 2012. gada čempionātā ir otrā medaļa, kuru nu var pievienot otrdien vidējā distancē izcīnītajai zelta medaļai.

18,3 kilometrus garajā distancē Bertuks finišēja ar laiku 1:39:13, no uzvarētāja norvēģa Olava Lundanesa atpaliekot par četrām minūtēm un 31 sekundi. Trešo vietu izcīnīja Šveices sportists Matiass Mercs. Bertuks distanci iesāka salīdzinoši lēni, jo pirmajā radio punktā ieņēma 7. vietu, tomēr vēlāk spēja kāpināt tempu un finišā pat atrauties no ceturtās vietas ieguvēja Francijas skrējēja Filipa Adamski.

Otrs Latvijas vīru izlases dalībnieks garās distances finālā Kalvis Mihailovs savu skrējienu iesāka ļoti labi, jo pirmajā radio punktā uzrādīja piekto labāko laiku, tomēr distances beigu daļā pieļautās kļūdas un nedaudz krities ātrums neļāva šo pozīciju noturēt. Beigu rezultātos Mihailovam tāpat ļoti atzīstamā 16. vieta (+11:50).

Latvijas orientēšanās federācijas prezidenta Pētera Apiņa komentārs:
„Edgara Bertuka sasniegums ir unikāls ne tikai tādēļ, ka divas dienas pēc uzvaras tehniski sarežģītajā Pasaules čempionāta vidējā distancē viņš spēja koncentrēties jaunam panākumam. Šodien Šveicē, vairāk nekā 18 kilometrus garajā kalnainajā distancē ar sarežģītu apvidu ātrums nereti bija zem trim minūtēm kilometrā, pie kam sacensību beigu posmā Edgara ātrums bija ievērojami lielāks nekā abu pirmo vietu ieguvējiem. Domāju, ka šobrīd Edgars ir Latvijas dzelzs vīrs, Latvijā nav neviena cilvēka ar šādu funkcionālu sagatavotību. Mēs, protams gaidam no Latvijas sportistiem arī medaļas stafetēs. Vairāk nekā 75 gadus ilgā Latvijas orientēšanās sporta vēsture ir vainagojusies ar izciliem panākumiem.”

Sievietēm 12,4 km garajā distancē uzvarēja favorīte šveiciete Simone Nigli-Ludēra, bet Latvijas orientieriste Inga Dambe izcīnīja 21. vietu (+14:23).

Pasaules čempionāts noslēgsies sestdien, kad paredzētas stafetes sacensības.

2012. gada Pasaules orientēšanās čempionāts notiek Šveicē, Lozannā no 14. līdz 21. jūlijam.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Kokina
Latvijas orientēšanās federācijas
preses dienests

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 19:13, pirms 12 gadiem
Citējot autora rakstīto: Trešo vietu izcīnīja Šveices sportists Matiass Mercs....
Kā tad tur īsti ir?

Apsveicu Latviju ar izcilajiem sasniegumiem šajā sportā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 20:07, pirms 12 gadiem
Nice, labākais!
Kur tad Žoržu?

     [+] [-]

, 2012-07-19 20:35, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: Kas pie velna ir orientēšanās sports?
Ir tāda lieta kā internets. Protams, sarežģīti, bet, ja maksimāli piepūlēsi smadzenes, iespējams, atradīsi atbildi.

Lielisks čempionāts! Gaidām stafeti!

     [+] [-]

, 2012-07-19 22:55, pirms 12 gadiem
Edgars = monstrs!

     [+] [-]

, 2012-07-20 00:59, pirms 12 gadiem
Edgars raksta Latvijas orientesanas sporta vesturi! - kurs butu paredzejis sadu sniegumu pirms cempionata!?