Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

''Ziemeļu divdienās'' orientēšanās sportā uzvar Sirmais un Skrastiņa

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Ziemeļu divdienās'' orientēšanās sportā uzvar Sirmais un Skrastiņa
Pirmais trijnieks vīriešu konkurencē. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Garkalnē notikušajās ikgadējās orientēšanās kluba “Kāpa” rīkotajās “Ziemeļu divdienas” sacensībās uzvaras svinēja Martiņš Sirmais un Aija Skrastiņa.

Sacensības norisinājās labi skrienamā un pārredzamā priežu mežā, kur dažāda izmēra reljefa formas mijās ar izteiktu taku un ceļu tīklu. Kopumā startēja vairāk nekā 400 dalībnieku,

Vīriešu elitē abās sacensību dienās un kopvērtējumā uzvara Mārtiņam Sirmajam (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kurš otrās vietas ieguvēju Endiju Titomeru (Alnis OK-JNSC) apsteidza par vairāk kā trīs minūtēm. Trešā vieta Renāram Rozem (Ogre OK/SC). “Ar Endiju bija sīva cīņa abās dienās. Pirmajā dienā panācu viņu par divām minūtēm distances vidus daļā, tad lēnām pietuvojos un aizskrēju. Jāsaka, ka ātrums bija nežēlīgi liels – ap 4:20min/km priekš meža ir ļoti ātri. Otrajā dienā startēju kā pirmais un distancei veicu viens. Jau no sākuma varēja just, ka cits plānotājs un distance ar daudziem tehnikas knifiem. Dažviet zaudēju sekundes, bet uzskatu, ka tas vairāk bija nevis mana vaina, bet vietām neprecīza karte,” tā M. Sirmais.

Dāmu elitē arī abās dienās un kopvērtējumā uzvara Aijai Skrastiņai (Briksnis SK), otrajā dienā finišējot ar dalītu labāko laiku ar Kristīni Bertuku (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kurai kopvērtējumā otrā vieta. Trešā vieta Ievai Rukšānei (Kāpa OK).

Latvijas kauss šajā nedēļas nogalē turpināsies Cēsu pusē ar “Cēsu rudeni” un “Cēsu stafetēm”.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums