Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Sākas jaunizveidotās EST-LAT Orientēšanās līgas otrā sezona

Andrejs Siliņš

Sākas jaunizveidotās EST-LAT Orientēšanās līgas otrā sezona
Foto: lof.lv

Otro sezonu Igaunijas un Latvijas orientieristi aicināti piedalīties jaunizveidotās Igaunijas un Latvijas Orientēšanās līgas sacensībās, kuru ietvaros spēkiem mērojas abu kaimiņvalstu sportisti un demokrātiskā vaļasprieka – orientēšanās sporta cienītāji.

EST-LAT Orientēšanās līgas sacensības tiek rīkotas trīs orientēšanās disciplīnās: orientēšanās ar slēpēm (SkiO), ar velo (MTBO) un orientēšanās, kad distance veicama kājām (FootO). Līgas sacensību uzvarētājus nosaka pēc kopvērtējuma katrā no disciplīnām atsevišķi.

Līgas sacensībās piedalīties īpaši aicināti Latvijas un Igaunijas pierobežā dzīvojošie orientēšanās iesācēji un lietpratēji, jo līgas izveides ideja ir galvenokārt atjaunot un stiprināt orientēšanās tradīcijas šajā teritorijā. Lai orientēšanā iesaistītu iesācējus, katrās sacensībās paredzēta viena vai vairākas vienkāršotas orientēšanās distances sporta veida apgūšanai no pamatiem.

Tuvākās sacensības jau nedēļas nogalē - 21. un 22. janvārī Kusā, Madonas novadā SkiO disciplīnā. Rīkotājs vietējais orientēšanās klubs "Arona" informē par 15 līdz 30 centimetrus biezo sniega segu mežā, kas slēpotājiem ļaus izbaudīt plaši sagatavoto trašu tīklu, atzīmējot ilgi gaidītās ziemas iestāšanos.

EST-LAT Orientēšanās līga izveidota projekta "Est-O-Lat līga" ietvaros, kura galvenais mērķis ir atjaunot orientēšanās sporta tradīcijas un nodrošināt sporta veida ilgtspēju Igaunijas – Latvijas pierobežā, izveidojot Igaunijas - Latvijas orientēšanās līgu. Latvijas Orientēšanās federācija projektu īsteno kopā ar Igaunijas Orientēšanās federāciju. Projekta ilgums 24 mēneši, tā aktivitātēs abās kaimiņvalstīs norit līdz 2012. gada vasarai.

Līgas sacensības 2012. gadā

- 21.-22.01. Kusa, Madonas novads, SkiO, LV
- 11.-12.02. Kadaja, Pelvas apriņķis, SkiO, LV
- 28.-29.04. Tündre-Lilli, Vīlandes apriņķis, FootO, EST
- 05.-06.05. Madona, FootO, LV
- 12.05. Vapramäe, Tartu apriņķis, MTBO, EST
- 01.-02.06. Valga/Valka un Vīlandes apriņķis, FootO, EST
- 30.06.-01.07. Vietalva, Pļaviņu novads, Latvia
- 21.-22.07. Jõulumäe, Pärnu apriņķis, MTBO, EST
- 04.-05.08. Priekuļi, Priekuļu novads, MTBO, LV
- 11.-12.08. Lajavangu, Pelvas apriņķis, FootO, EST
- 18.-19.08. Mārkalne, Alūksnes novads, FootO, LV
- 25.-26.08. Haapsalu un Dirhami, Lēnes apriņķis, FootO, EST
- 22.-23.09. Cēsis un Cēsu novads, FootO, LV

Informācija par līgu - lof.lv

Informācija par projektu - | Latvijas Orientēšanās Federācija

     [+] [-]

, 2012-01-25 16:10, pirms 12 gadiem
Atention.
Handbola klubs HK S&A Skrīveri lūdz jums palīdzību. Lūdzu nobalsojiet par mūsu iesniegto projektu labiedarbi.lv
Atbalstīsim Latvijas sporta un handbola kustību. Nestāviet malā. Paldies jau iepriekš visa kluba un handbola federācijas vārdā.

draugiem.lv

Handbolisti lūdz palīdzību, lai sasniegtu mērķi...