Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pieci latvieši finālā vidējā distancē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pieci latvieši finālā vidējā distancē
Edgars Bertuks

Šodien Ungārijā, Miškolcā, ar vidējās distances kvalifikācijas skrējieniem sākās 2009.gada Pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Latvijas izlase uzrādīja lielisku sniegumu – no sešiem skrējējiem pieci (Inga Dambe, Aija Skrastiņa, Laura Vīķe, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks) kvalificējās finālam.

No latviešiem kā pirmā distancē devās Laura Vīķe, jau pirmajā starta minūtē. Trešajā kvalifikācijas grupā Laura finišu sasniedza pēc 37 minūtēm un 17 sekundēm, izcīnot 14.vietu. Pirmajā kvalifikācijas grupā Inga Dambe izcīnīja augsto 5.vietu (laiks 29:59). Arī Aija Skrastiņa distancē pavadīja tikpat ilgu laiku kā Inga (29:59), un tas viņai otrajā kvalifikācijas grupā deva 7. vietu.

No mūsu vīriešiem pirmais startēja Jānis Krūmiņš, kurš diemžēl distancē pieļāva vairākas nelielas kļūdas un pirmajā kvalifikācijas grupā izcīnīja 18.vietu (laiks 29:53), līdz ar to nekvalificējoties vidējās distances finālam. Otrajā kvalifikācijas grupā Mārtiņš Sirmais finišēja 12.vietā (28:49), bet trešajā kvalifikācijas grupā Edgars Bertuks ierindojās 11.vietā (29:50)

Visi sportisti atzina, ka distances bija fiziski pasmagas, ar palielu kāpuma summu. Lai arī distances tehniski bija diezgan vienkāršas, tomēr dažos etapos bija īpaši jāuzmanās ar virziena noturēšanu un attāluma izjūtu.

Rīt notiks garās distances kvalifikācijas skrējieni, kuros no mūsējiem startēs Laura Vīķe, Inga Dambe, Kristīne Kokina, Mārtiņš Sirmais, Renārs Roze un Edgars Bertuks.

orientesanas.lv