Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas orientieristi kvalificējušies Eiropas čempionāta finālsacensībām

Jānis Pārums

Trīs Latvijas orientieristi kvalificējušies Eiropas čempionāta finālsacensībām
Mārtiņš Sirmais
Foto: LOF preses dienests

Zviedrijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmajās trijās dienās tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības individuālajās distancēs. Vidējās un garās distances fināliem kvalificējās Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks un Inga Dambe. Vairākiem Latvijas izlases orientieristiem pietrūka tikai dažas sekundes, lai kvalificētos fināliem. Turpmākajās četrās dienās tiks sadalītas čempionāta medaļas.

Pirmdien sportisti sacentās vidējās distances kvalifikācijā un ļoti labi savas distances veica Mārtinš Sirmais un Edgars Bertuks, ierindojoties, attiecīgi 4. un 7. vietā savās kvalifikācijas grupās. Sieviešu grupā Inga Dambe, lai arī kļūdoties, ar 7. rezultātu kvalificējās A finālam. Kalvim Mihailovam līdz finālam pietrūka 15 sekundes.

Nākamajā dienā sportisti stājās uz starta garās distances kvalifikācijā. Edgars Bertuks un Inga Dambe kvalificējās finālam pārliecinoši, Dambe pat sasniedza trešo labāko rezultātu savā kvalifikācijas grupā. Bertuks distances sākumā kļūdijās, bet finišā uzrādīja 7. rezultātu grupā. Mārtiņš Sirmais distancē pieļāva vairākas nelielas kļūdas, bet ātrums bija pietiekošs, lai iekļūtu A finālā. Kalvim Mihailovam atkal neizdevās kvalificēties A finālam kļūdas dēļ, un šoreiz pietrūka 21 sekunde. Andris Jubelis distanci sāka labi un tās vidū droši pretendēja uz vietu finālā, bet tad satraumēja kāju, pieļāva nelielu kļūdu un finišā ieskrēja 8 sekundes par vēlu, lai kvalificētos A finālam.

Trešdienā tika aizvadīta sprinta kvalifikācija, kurā vienīgais Latvijas pārstāvis bija Artūrs Pauliņš. Pauliņš pieļāva kļūdu distances sākumā un turpinājumā arvien uzlaboja savu pozīciju, tomēr finišā pietrūka 6 sekundes līdz 17. vietai, kas dotu vietu A finālā. Līdz ar to sprinta distance būs vienīgā, kurā Latvijas izlase nebūs pārstāvēta finālā.

Čempionāts turpināsies ar vidējās distances finālu ceturtdien, garās distances finālu piektdien, sprinta finālu sestdien un stafeti svētdien. Vairāk informācijas Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās... un organizatoru mājaslapā EOC2012 | A Challenge and a Festival

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests.