Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieristiem Upītim un Grosbergai 18. vietas pasaules čempionāta garajā distancē

Emils Ozerinskis

Orientieristiem Upītim un Grosbergai 18. vietas pasaules čempionāta garajā distancē
Sandra Grosberga. Foto: International Orienteering Federation

Latvijas orientieristi Uldis Upītis un Sandra Grosberga ceturtdien Šveicē pasaules čempionātā orientēšanās sportā bija labākie latviešu sportistu vidū un abi izcīnīja 18. vietu garajā distancē.

Grosberga 11 km garajā distancē ar 23 kontrolpunktiem pavadīja 1:39:30, no uzvarētājas - Šveices sportistes Simonas Ēbersoldas - atpaliekot gandrīz 18 minūtes (17:47). 18. vieta ir Sandras otrs labākais rezultāts garajā distancē. Pirms diviem gadiem Čehijā viņa bija 17. vietā šajā distancē.

Otra labākā mūsu rindās bija Elza Ķuze, kas disatncē pavadīja piecas minūtes vairāk nekā Grosberga un izcīnīja 24. vietu, kas ir EIropas jauniešu vicečempiones labakais rezultāts pieaugušo konurencē. Dāmām startēja 72 orientieristes.

Arī vīriešu konkurencē startēja tikai divi Latvijas pārstāvji (daži taupa spēkus vidējās distances finālam - aut.piez.) un arī tur Latvijas labākā vieta bija astoņpadsmitā, ko izcīnīja Upītis, 14km distancē ar 35 kontrolpunktiem pavadot 1:48:03 un pirmo reizi tiekot divdesmitniekā. Uzvarētājs Kaspers Fossers no Norvēģijas bija 15 minūtes ātrāks. Ilgvaram Caunem 43. vieta (+28:30).

Dienu iepriekš norisinājās kvalifikācija vidējā distancē un sieviešu konkurencē finālu sasniedza Grosberga, Elza Ķuze un Leonarda Baltiņa, bet vīriešu konkurencē kvalifikāciju pārvarēja Rūdolfs Zērnis un Uldis Upītis.

Pasaules čempionāta turpinājumā sestdien paredzētas finālsacensības vidējā distancē, bet svētdien notiks komandu stafete.