Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientieristi izcīna 12.vietu PČ stafetē vīriešu konkurencē

Jānis Pārums

Šodien Somijā notiekošajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā Latvijas vīriešu stafetes komanda - Kalvis Mihailovs, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks - izcīnīja 12.vietu.

Stafetes distance bija pasaules čempionāta noslēdzošās sacensības. Šodien sportisti sastapās ar līdzīgu apvidu vakardienas vidējās distances finālam - kalnainu, klinšainu un ļoti sarežģītu.

Latvijas izlasi pārstāvēja Kalvis Mihailovs, Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks. Pagājušajā gadā izcīnītā 7.vieta, kā arī sportistu sniegums šī čempionāta laikā lika lolot cerības par rezultātu starp labākajām sešām komandam vai pat par medaļām.

Tomēr jau pirmajā etapā Kalvis Mihailovs pieļāva divas kļūdas un atpalika no līderu grupas. Kalvis Mihailovs stafetes maiņā ieradās kā 16., no līderiem atpaliekot 4:28. Otrajā etapā Mārtiņš Sirmais veica labu skrējienu ar vienu nelielu kļūdu un pacēla komandu uz 13.vietu, 7:58 aiz līderiem. Pēdējā etapā tika raidīts Edgars Bertuks ar cerību, ka pa spēkam varētu būt ielauzties labāko sešiniekā, bet arī Bertukam distancē gadījās kļūdas un nācās pēdējos metros piekāpties cīņā par labāko desmitnieku, finišējot 12.vietā, 8:36 aiz pasaules čempioniem no Krievijas, kuru komndā pēdējo etapu veica Dmitrijs Cvetkovs, kurš šopavasar izcēlās ar labie rezultātiem vairākās Latvijas sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests