Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Šodien Šveicē Latvijas orientieristi sāks Eiropas čempionātu sprinta distancēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šodien Šveicē Latvijas orientieristi sāks Eiropas čempionātu sprinta distancēs
Latvijas izlases dalībnieki EČ orientešanās sprinta distancēs. Foto: LOF.

Šodien ar sprinta stafetes sacensībām Šveicē sāksies ilgi gaidītais Eiropas čempionāts orientēšanās sportā, kur deviņu sportistu sastāvā tiks pārstāvēta arī Latvija. Šīs būs pirmās starptautiskās vasaras orientēšanās sacensības kopš 2019. gada rudens.

Mūsu izlases sastāvā Eiropas čempionātā startēs Artūrs Pauliņš, Andris Jubelis, Uldis Upītis, Endijs Titomers, Jānis Tamužs, Fricis Spektors, Sandra Grosberga, Irita Puķīte un Kristīne Brunere.

Izlase Šveicē ir jau kopš pagājušās piektdienas un 9. maijā piedalījās Šveices atklātajā čempionātā sprintā, kur lieliski startēja Latvijas sieviešu izlases līdere Sandra Grosberga, finišēdama augstajā sestajā vietā 77 dalībnieču konkurencē. Uz starta stājās daudzu valstu izlašu sportisti, tāpēc šī bija iespēja salīdzināties ar citiem vēl pirms čempionāta sākuma. Vīriešu konkurencē labākais starp Latvijas sportistiem Artūrs Pauliņš, kuram 42. vieta.
Izlases vadītājs soms Jari Ikaheimonens norāda, ka izlases gatavība ir ļoti laba un visiem, arī pieredzējušākajiem sportistiem, ir iespēja uzlabot līdz šim labākos Eiropas čempionāta rezultātus sprintā. Jau kopš marta katru nedēļas nogali tika organizēti sprinta treniņi dažādās Latvijas pilsētās, kas ir ļāvis aizvadīt kvalitatīvu sagatavošanās periodu.

Pirmoreiz medaļas tiks sadalītas knock-out sprintā, kas sastāv no četrām kārtām. Kvalifikācijā startēs visi pieteiktie dalībnieki, sadalīti trīs starta grupās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. 12 labākie no katras kvalificējas ceturtdaļfinālam (kopā 36 sportisti). Ceturtdaļfināls norisināsies sešās grupās, katrā pa sešiem sportistiem. Trīs no katras grupas (kopā 18 sportisti) kvalificēsies pusfinālam. Pusfinālā sportisti būs sadalīti trīs grupās un no katras tikai divi labākie sacentīsies finālā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā sportisti startē ar kopējo startu un sacensībām tālāk kvalificējas tie, kuri pirmie sasniedz finiša līniju. Godalgu sadalījumu finālā nosaka pēc tāda paša principa.

Čempionāta programma (pēc Latvijas laika):
13. maijs 17:40 SPRINTA STAFETE (Sandra Grosberga, Andris Jubelis, Jānis Tamužs, Irita Puķīte)
14. maijs 16:00 KNOCK-OUT SPRINTA KVALIFIKĀCIJA
15. maijs 14:20-18:00 KNOCK-OUT SPRINTA ¼ FINĀLS, ½ FINĀLS, FINĀLS
16. maijs 12:30 SPRINTS (bez kvalifikācijas)