Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Zināms Latvijas izlases sastāvs Eiropas orientēšanās čempionātā

Jānis Pārums

Zināms Latvijas izlases sastāvs Eiropas orientēšanās čempionātā
Aija Skrastiņa (#164)

2008. gadā laika posmā no 25. maija - 1. jūnijam Ventspilī pirmo reizi Latvijā notiks viens no nozīmīgākajiem pasākumiem orientēšanās sportā - Eiropas čempionāts. Kļuvis zināms Latvijas izlases sastāvs.

Latvijas izlases trumpji šīm sacensībām tika atsijāti īpašā atlases sistēmā, kurā kandidātiem bija jāveic viena sprinta, vidējā un garā distance. Izlases vadītājs, Gunārs Ikaunieks jau sagatavošanās periodā noteica, ka pirmie divi dalībnieki katrā atlases distancē automātiski tiek iekļauti komandā startiem Ventspilī. Bet pārējos atsijās summējot iegūtos punktus divās no trim atlases sacensībām.

Kopumā 41 sportists vīriešu grupā un 26 sportistes sieviešu grupā centās izcīnīt vienu no 16 biļetēm uz EČ startiem. Gan vīriem, gan sievām bez pārsteigumiem – Mārtiņš Sirmais un Aija Skrastiņa apliecināja, ka šogad ir sasnieguši visaugstāko formu un mājas viņus neviens neuzveiks. Abi uzvarēja visās atlasēs, pārliecinoši apliecinot izlases līderu statusu.

Vīriem nākamās 7 vietas aiz M.Sirmā aizņem pieredzes un jaunības apvienojums. Sastāvā ir čempionāta vieni no jaunākajiem dalībniekiem – Zemgus Žagata, Andris Kivlenieks un Kalvis Mihailovs, kuriem šī gada galvenais starts būs tikai mēnesi pēc EČ, kad Zviedrijā norisināsies Pasaules junioru čempionāts. Kā arī vīri ar pieredzi – Jānis Ozoliņš, Jānis Krūmiņš, Edgars Bertuks un Kaspars Kārkliņš, kas Latvijas krāsas aizstāv jau gadiem ilgi. Gunārs Ikaunieks, izlases galvenais treneris atklāj, ka ir ļoti apmierināts, ka jaunie jau tagad ielaužas izlasē, jo tieši viņi būs tie, kas nākamajos gados pārstāvēs Latviju un izcīnīs medaļas, un vislabākā vieta, kur sākt krāt starptautisko pieredzi ir tieši te – mājās.

Sievietēm atlašu rezultāti ir gluži kā vīriešiem – jaunība plus pieredze. Una Arama, Zanda Abzalone, Dace Gaigala, Iveta Brūvere, Krista Mihailova, Kristīne Kokina, Laura Vīķe – visas pārstāvēs Latviju Eiropas čempionātā.

Eiropas orientēšanās čempionātā notiek reizi divos gados, un tajā piedalās labākie orientieristi no visas Eiropas, šogad arī no citiem kontinentiem, jo visas EČ distances ir arī Pasaules kausa etapi. Eiropas čempionāts tiek uzskatīts par vienām no svarīgākajām sacensībām visā pasaulē, jo Eiropas valstu orientieristi uzrāda arī augstākos rezultātus Pasaules čempionātos. Sacensību programma sastāvēs no vairākām distancēm - sprinta, vidējās un garās distances, kā arī stafetes. Paralēli notiks arī Eiropas Čempionāts Taku distancēs (O-Trail orienteering).

2008. gada Eiropas čempionāta sacensību programma:
26.05. - sprints (kvalifikācija, fināli)
27.05. - garā distance (kvalifikācija)
28.05. - garā distance (fināli)
29.05. - atpūtas diena
30.05. - vidējā distance (kvalifikācija)
31.05. - vidējā distance (fināli)
01.06. - stafetes

Latvijas izlases sastāvs (pēc atlases sacensību rezultātiem):

Vīrieši Sievietes
Mārtiņš Sirmais Aija Skrastiņa
Zemgus Žagata Una Arama
Jānis Ozoliņš Zanda Abzalone
Edgars Bertuks Iveta Brūvere
Kalvis Mihailovs Krista Mihailova
Andris Kivlenieks Kristīne Kokina
Kaspars Kārkliņš Laura Vīķe
Jānis Krūmiņš Dace Gaigala

Informāciju sagatavoja:
Eiropas orientēšanās čempionāta preses dienests

  +1 [+] [-]

, 2008-05-13 08:53, pirms 16 gadiem
Sirmais - labākais

     [+] [-]

, 2008-05-13 09:16, pirms 16 gadiem
Iekļūt izlasē- viena lieta. Startēt sastāvā daudzus gadus- cita! Veiksmi un neatlaidību!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-13 12:45, pirms 16 gadiem
Izklausaas nopietni! Lai veicaas.