Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti uzvarētāji Latvijas 24h rogaininga čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti uzvarētāji Latvijas 24h rogaininga čempionātā
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija/Mareks Gaļinovskis.

Latvijas čempionāts rogainingā šogad notika no 9. līdz 10. jūlijam Rēzeknes novadā Pušā, un to organizēja ļoti pieredzējusī OK Ziemeļkurzeme komanda sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju.

Absolūtajā vērtējumā, pieveicot 96,8 km gaisa līnijā un savācot 425 punktus, uzvara komandai "Laid mums tur laimē diet" (Zigmunds Bībers, Alberts Jasāns). Otrā vieta komandai "Krūšu inspekcija" (Miķelis Zumbergs, Guntis Šmaukstelis) ar 402 punktiem, savukārt trešie - "Onkuļi" (Einārs Masteiko, Jānis Viškers) - 395 punkti.

Jauktajām komandām uzvar "Ozons" ar 344 punktiem (Kristaps Tamužs, Aiva Jakovela), seko "Mēs ar brāli kolosāli" (Jānis Užulis, Anita Užule) - 306 punkti, bet bronza komandai PL (Sandis Pētersons, Ilva Liepiņa) - 302 punkti. Sieviešu komandu konkurencē labākās šogad "Piedzīvojumu kolekcionāres" (Nora Baranovska, Līga Pētersone) - 289 punkti, sudrabs tika "Dzintarlapsām" (Ilze Krēmere, Ieva Simsone) ar 283 punktiem, savukārt bronza komandai "Jūra līdz ceļiem" (Indra Segliņa, Ieva Vītoliņa) ar 263 punktiem.

Sarežģītais un zaļais apvidus dalībniekiem vislielākās problēmas sagādāja diennakts tumšajā laikā, kad ieraudzīt drošākos orientierus - takas un ceļus bija īpaši izaicinoši, jo bieži vien tie bija aizauguši ar garu zāli, nātrēm un avenēm. Latgale ir zilo ezeru zeme, bet ne tikai - rogaininga apvidū bija 10 pilskani un septiņos no tiem bija izvietoti kontrolpunkti, tomēr vislielāko pārsteigumu visiem sagādāja "hash house" jeb atpūtas vieta, kas bija iekārtota rekonstruētas seno latgaļu pils pagalmā Kroma kalnā.

Visvairāk km pēc GPS datiem savāca "Laid mums tur laimē diet" - 128 km, visbiežāk apmeklētais kontrolpunkts ir nr. 36 (netālu no sacensību centra), praktiski visas pirmās 12 stundas vadībā atradās igauņu "Õnnevalem", kuri vadību zaudēja pēc palielas kļūdas naktī un lēnāka tempa rīta pusē (kopvērtējumā palika 4. vietā, MV grupā - otrie). Vairāk kā stundu pirms kontrollaika dažādu iemeslu dēļ bija finišējusi jau 21 komanda, savukārt kontrollaiku nokavēja tikai 2 komandas, tai skaitā arī 2. vietas ieguvēji Krūšu inspekcija, tādēl skatītājiem bija iespēja vērot kārtīgu finiša spurtu pēc 24 distancē pavadītām stundām!

Satelītdistancē (6h) negaidīti uzvarēja sieviešu komanda "Team Saļiks" (Ieva Ivbule, Austra Zušēvica). Meža zemenes kārtīgi saēdās visi, kam nebija slinkums pieliekties. Visus kontrolpunktus šajā čempionātā apmeklēja tikai galvenais kartes un KP meistars Ēvalds Žogla tos marķējot, komandām smagā apvidus dēļ tas nebija pa spēkam. Divās komandās 24h izaicinājumu pieņēma arī bērni, kuri gan dažas nakts stundas veltīja miegam sacensību centrā - jaunākajam no tiem 10 gadi. Vecākajai sacensību dalībniecei ir jau pāri 80 gadiem, bet tas netraucēja pēc 53 pieveiktiem kilometriem pēc zelta medaļas WUV grupā ierasties raitā riksītī.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2022-07-13 00:02, pirms 2 gadiem
Tiem kas nejauši ienāca rakstā - uzvarētāji 24h noskrēja 128km pa purviem, biezokņiem un citiem Latgales sagatavotajiem brīnumiem. Tas fiziski ir iespaidīgs sasniegums, kas nozīmē ka principā visas 24 tika skriets, kad tas bija iespējams. Pieskaitot klāt to ka punkti vēl ir jāatrod, grūti saprast kā tas vispār ir iespējams

     [+] [-]

, 2022-07-13 15:18, pirms 2 gadiem
kasiic rakstīja: Tiem kas nejauši ienāca rakstā - uzvarētāji 24h noskrēja 128km pa purviem, biezokņiem un citiem Latgales sagatavotajiem brīnumiem. Tas fiziski ir iespaidīgs sasniegums, kas nozīmē ka principā visas 24 tika skriets, kad tas bija iespējams. Pieskaitot klāt to ka punkti vēl ir jāatrod, grūti saprast kā tas vispār ir iespējams
jā, ap 5km/h+ visu diennakti pa mežainu apvidu nav slikts pārvietošanās ātrums.