Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

"Lieldienu balvā" orientēšanās sprintā uzvaras somam Seveliusam un Grosbergai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Lieldienu balvā" orientēšanās sprintā uzvaras somam Seveliusam un Grosbergai
Finišē uzvarētājs Emīls Sevelius. Foto: Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv

Vakar, 10. aprīlī, Purvciema apkārtnē OK “Ozons” rīkotajā ikgadējā un prestižajā “Lieldienu balvā” orientēšanās sprintā uzvaras izcīnīja soms Emīls Sevelius un Sandra Grosberga.

Šogad organizatori par “Lieldienu balvas” sprinta norises vietu izvēlējās Rīgas 64. vidusskolas apkārtni Purvciemā. Šīs sacensības gadu gaitā ir kļuvušas prestižas. Šogad tās bija arī Latvijas sprinta kausa 2. posms un Pasaules ranga ieskaites sacensības knock-out sprintā. Visās grupās kopā, ieskaitot bērnu, jauniešu, junioru un senioru, startēja ap 400 dalībniekiem no visām Baltijas valstīm, kā arī Somijas.

Uzvaru sprinta elites grupā vīriešiem izcīnīja soms Emīls Sevelius, aiz sevis atstājot igauni Atu Sonajalgu un lietuvieti Kevinu Olišauski. Labākais no latviešiem bija piekto vietu ieguvušais Valters Reneslācis.

Dāmu konkurencē trijniekā iekļuva divas Latvijas pārstāves. Kārtējā uzvara Sandrai Grosbergai, otro vietu ieņemot lietuvietei Teklei Emilijai Gvilditei, bet trešo - Elzai Ķuzei.

Knock-out sprintā izslēgšanas kārtās jeb pusfinālā iekļuva 18 labākie pēc sprinta rezultātiem. Šie 18 orientieristi bija sadalīti trijos skrējienos pa seši katrā, diviem ātrākajiem no katra pusfināla skrējiena iekļūstot fināla sešiniekā.

Vīriešiem finālā bija aizraujoša cīņa par uzaru un godalgotajām vietām, pēc igauņa Lauri Silda kļūdas vadības grožus pārņemot un uzvaru izcīnot Seveliusam, kuram cieši sekoja labākais Latvijas pārstāvos Matīss Saulīte un pagājušā gada uzvarētājs Viļius Aleļiūnas. Ceturtais finišēja Andris Jubelis, bet piektais – Edvards Zvirgzdiņš.

Dāmu konkurencē atšķirībā no vīriešiem pirmais trijnieks nemainījās. Kā jau to daudzi gaidīja, nepārspēta palika Sandra Grosberga, kura aizstāvēja pērn izcīnīto titulu un, kā finišā teica lieliskais komentētājs Andris Rupais, ieguva jau kopumā piekto “Lieldienu balvas” sprinta uzvarētājas titulu. Otro vietu izcīnīja lietuviete Gvildite, bet distances vidū, apsteidzot igaunieti, trešā finišēja Elza Ķuze. Vēl finālā startēja Signe Sirmā (5. vieta) un Agnese Jaunkmuktāne, kura finišēja sestā, bet beigās netika pie ieskaitīta rezultāta, jo nebija pareizi atzīmējusies kādā no kontrolpunktiem.

Latvijas kausa sezona turpināsies ar “Ziemeļu divdienām”, kas norisināsies jau šajās brīvdienās Bādciema apkārtnē.