Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

''MEM Baltic'' uzvar Latvijas kausa posmā orientēšanās stafetēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''MEM Baltic'' uzvar Latvijas kausa posmā orientēšanās stafetēs
Starts LK posmā stafetēm. Foto: OK "Mežmalas"/R.Berķe.

Nākamajā dienā pēc Lativjas čempionāta garajā distancē, kas norisinājās SIguldā, Ērgļu pusē norisinājās Latvijas stafešu kausa otrais posms "Mežmalu stafetes", kas piedāvāja iespēju sacensties un reizē arī iepazīties ar apvidu, kam līdzīgs sagaida septembra sākumā Latvijas čempionātā vidējā distancē un stafetē.

Vīriešu elitē uzvara komandai "MEM Baltic" ar Mārtiņu Sirmo, Emīlu Lazdānu un Matīsu Saulīti sastāvā, taču tikai deviņas sekudes vēlāk finišēja "OK Kāpa" komanda ar Aināru Lupiķi, Gati Baronu un Jāni Peilānu. Trešā vieta "OK Saldus" komandai ar Ati Rešķi, Kristapu Jaudzemu un Viktoru Mateiču sastāvā.

Dāmu konkurencē uzvara Alnis OK-JNSC komandas orientieristēm Signei Sirmajai, Ilonai Daģei un Elzai Ķuzei. Pusotru minūti vēlāk finišu sasniedza ZVOC-VBSS komanda ar Annu Emīliju Sutu, Daci Gaigalu un Līgu Valdmani sastāvā. Trešā vieta OK Kāpa komandai ar Magdu Cigli, Lauru Leibomu un Ievu Rukšāni.

Uzvarētāju komandas pēdējā etapa veicēja Elza Ķuze atzina, ka "komandai izdevās stabils sniegums, bijām līderes jau pēc pirmā etapa. Signe un Ilona lieliski noskrēja savus etapus, sagādājot man piecu minūšu pārsvaru pirms pēdējā etapa. Man pašai svētdien nebija laba pašsajūta, bet distanci noskrēju bez lielām kļūdām un pozīciju saglabāju līdz beigām."

Nākamie divi Latvijas kausa posmi "Siguldas kauss" ietvaros jau 14. un 15. augustā norisināsies Lielstraupē, kur pirmoreiz abas sacensību dienas elites grupās būs Pasaules ranga (WRE) ieskaitē.