Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Autofotoorientēšanās ceturtā sezona ir atklāta, uzvara komandai "Vilks"

Autofotoorientēšanās ceturtā sezona ir atklāta, uzvara komandai "Vilks"
Foto: autofotoorientesanas.lv

4.februāra rītā Smeceres krogā, spītējot -37 grādu salam, 47 komandas pulcējās uz šī gada pirmo autofotoorientēšanās posmu "Madona-Jēkabpils".

Pēc dalībnieku sapulces un nedaudz mainītas starta kārtības ar "laimīga ceļa" vēlējumiem dalībnieki devās savā 7 stundu garā autofotoorientēšanās piedzīvojumā. Kontrolpunktu atrašana nesagādāja dalībniekiem īpašas grūtības, jo ziemas apstākļu dēļ vairums no tiem atradās ceļmalās. Grūtāk gāja ar kontrolpunktiem Madonas un Jēkabpils pilsētās, jo to atrašanās vietas kartē nebija atzīmētas. Šeit palīdzēja dalībnieku modrās acis un varbūt arī veiksme.

Par kontrolpunktiem ar uzdevumiem šoreiz bija parūpējušies viesu namu "Kučuru dzirnavas", "Gaiziņstars" viesmīlīgie saimnieki, viesnīca "Daugavkrasti", kā arī Kāla ezera padome un Varakļānu pils. Neizpalika arī gardās "Jaunkalēju" maizes degustācija Madonā.

Arī 2012.gadā turpinās pagājušajā gadā iesāktā "Labo darbu" tradīcija, kad dalībnieki sniedz palīdzīgu roku tiem, kam tas ir nepieciešams. Posmā "Madona-Jēkabpils" dalībnieku palīdzība bija nepieciešama Ļaudonas vidusskolas skolēniem, kuri pēc mācību stundu beigām pavada laiku skolā, gaidot autobusu. Viņiem tika dāvinātas dažādas galda spēles, krustvārdu mīklas, žurnāli u.c.noderīgas lietas brīvā laika lietderīgai pavadīšanai.

7 stundu kontrollaikā pilnīgi visus kontrolpunktus nesavāca neviena no komandām. Godalgotās vietas 2012.gada pirmajā posmā savā starpā sadalīja jau pieredzējušie autofotoorientēšanās sacensību dalībnieki.

Pirmo vietu ieguva autofotoorientēšanās veterāni, vairākkārtējie sacensību uzvarētāji, kas šoreiz startēja nedaudz mainītā sastāvā - komanda "Vilks" (E.Vēveris, P.Ločmelis, M.Pūpola, I.Znotiņa) ar a/m Toyota RAV4. Kopā - 10900 punkti. Otrajā vietā ierindojās arī šo sacensību veterāni un 2011.gada sezonas II vietas ieguvēji - komanda "Lidojošā Varde" (N.Petrovs, A.Veržbickis, U.Putnieks, D.Veržbickis) ar a/m Audi A6 Avant. Kopā - 10500 punkti. Trešajā vietā - pieredzes bagātā komanda "EBT" (A.Gedvillo, A.Lapiņš, N.Smirnova, M.Vidiņa) ar a/m Mitsubishi Lancer. Kopā - 10100 punkti.

Visu komandu rezultāti, dalībnieku atsauksmes, fotogalerija – sacensību mājaslapā auto-foto-orientēšanās : tūrisma rallijs //...


Pēc nedēļas sāksies pirmās pasaules mēroga MTB orientēšanās sacensības Latvijā

Jau nākošnedēļ, no 4. līdz 7. jūlijam, Smiltenes pievārtē esošajā sporta kompleksā “Teperis” pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules līmeņa sacensības MTB orientēšanās sportā (MTBO), kur vienlaicīgi tiks aizvadīts kā Pasaules kausa 2. posms, tā arī U23 pasaules čempionāts. Plānots, ka kopumā sacensībās piedalīsies ap 200 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm.
Ilze Jumiķe (vidū). Foto: LOF>.

Jumiķe desmitniekā arī sprintā Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Polijā notikušajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Ilze Jumiķe iekļuva desmitniekā arī sprintā, izcīnot 9. vietu.
Latvijas komanda. Foto: LOF.

Jumiķe desmitniekā garajā distancē Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Polijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā garajā distancē sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, labāko rezultātu mūsu izlases rindās sasniedzot Ilzei Jumiķei, kura tika desmitniekā.